Uut Twente: Een terugblik op diverse evenementen

‘Blik op werk’ keurmerk
LEES VERDER
FC Oetskupp’m
wint
LEES VERDER
Cliëntmagazine
‘Blij!’
LEES VERDER
Samen één
zorgvisie
LEES VERDER
GOALdag bij de Waarbeek
LEES VERDER
Terugblik TruckRun 2015
LEES VERDER

‘Blik op werk’ keurmerk voor zesde keer behaald

Ons re-integratiebureau RuimBaan heeft begin maart voor de zesde keer het keurmerk ‘Blik op werk’ behaald. Dit UWV kwaliteitskeurmerk toont aan dat RuimBaan voldoet aan alle aspecten waar kwaliteit om draait.

RuimBaan werd ge-audit op verschillende onderdelen. Zo vonden er persoonlijke gesprekken plaats tussen een externe auditor en enkele cliënten en alle cliënten hebben een vragenlijst toegestuurd gekregen. En ook de opdrachtgevers, de bedrijven waar de deelnemers werken, werden bevraagd. Op alle onderdelen scoorde RuimBaan ruime voldoendes, allemaal hoger dan het landelijke gemiddelde. Uit de cliënten-audit kwam zelfs een 9,3! Hoe fijn is het om vanuit de cliënten terug te krijgen dat ze zo tevreden zijn.

RuimBaan
RuimBaan Re-integratiebureau RuimBaan is onderdeel van De Twentse Zorgcentra. RuimBaan helpt mensen met een arbeidsbeperking aan passend werk. De cliënten hebben een afstand tot de arbeidsmarkt, maar zijn niet arbeidsongeschikt. Dankzij RuimBaan zijn al veel cliënten gegroeid tot waardevolle medewerkers in diverse bedrijven waaronder een kinderdagverblijf, supermarkt, schoonmaakbedrijf, dierenwinkel en garage.

Meer weten over RuimBaan? Kijk dan op www.ruimbaanwerkt.nl
TERUG

FC Oetskupp’m wint Sander Boschker toernooi

Het is inmiddels een echte traditie geworden: het jaarlijkse gehandicaptentoernooi. Dinsdagmiddag 21 april vond op het Trainingscentrum in Hengelo de elfde editie plaats. Het gezamenlijke voetbaltoernooi voor cliënten van De Twentse Zorgcentra met de eerste selectie van FC Twente werd deze dag officieel omgedoopt tot het ‘Sander Boschker-toernooi’.

Het was voor de deelnemers deze middag in het begin even wennen. Sander Boschker was er voor het eerst als speler namelijk niet bij, maar de voormalig doelman verrichtte na afloop wel de prijsuitreiking. Ook werd bekend dat zijn naam voor altijd verbonden zal blijven aan het toernooi. Sander Boschker heeft altijd een sterke band gehad met het gehandicaptentoernooi. Als speler maakte hij bijna alle edities mee en door zijn actieve inzet en betrokkenheid heeft Sander door de jaren heen een persoonlijke band opgebouwd met de deelnemers. “Vanaf het begin, 11 jaar geleden, ben ik er bij”, vertelt Sander Boschker over het traditionele voetbaltoernooi. “Ik heb het toernooi een paar keer moeten missen vanwege een blessure, maar ik zorgde altijd dat ik er bij kon zijn. Dat geeft toch een bepaalde band met het toernooi en de deelnemers.” De oud-doelman heeft ook vanwege een andere reden een speciale band met de doelgroep. “Mijn oudste zus heeft downsyndroom en dat maakt dat ik toch wat meer affiniteit met deze groep heb. Hoe dan ook, het is ieder jaar weer een middag om naar uit te kijken. Voor de cliënten, maar ook voor de spelers is het fijn om even de gedachten te verzetten en te genieten van deze geweldige middag.”

Ieder team droeg deze dag een naam die met keepen te maken heeft, zoals FC Oetskupp’m, FC Teegnhoald’n en FC Handschoon’n. De finale van het toernooi werd gewonnen door FC Oetskupp’m. Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door: FC Twente, Menzis, Workx, Stichting Goal, Havi Travel en Nijland Mise en Place.
TERUG BEKIJK HET FOTOALBUM

Fotografie: Bas Everhard, FC Twente Media

Lancering van cliëntmagazine ‘Blij!’

Maandag 30 maart was het dan zover, de lancering van het nieuwe magazine ‘Blij!’. Er was ‘champagne’ en taart en de trotse redactie, bestaande uit negen cliënten met een verstandelijke beperking, deelde handtekeningen uit.

De Blij! is een blad dat speciaal is gemaakt voor onze cliënten, maar ook door onze cliënten. Want wie weten er nu beter wat bewoners en deelnemers leuk en belangrijk vinden dan zijzelf?

Onderwerpen
De onderwerpen zijn divers. In de eerste editie stelt de trotse redactieraad zich voor. Daarnaast komen er cliënten aan het woord over hun hobby of hun werk. Maar ook zeggenschap van cliënten komt aanbod, net als beweging. Verschillende interviews zijn afgenomen door cliënten zelf, ook over de moeilijkere onderwerpen zoals de organisatieverandering die per 1 januari in is gegaan.

Schrijfwijze
De teksten en zinnen in Blij! zijn kort. Hooguit tien regels. Komma’s ontbreken, net als moeilijke woorden. We willen dat zoveel mogelijk cliënten begrijpen wat er staat. Grote foto’s geven weer waar de tekst over gaat en hier en daar wordt de tekst ook met picto’s ondersteund. De eerste reacties zijn goed. Niet alle bewoners en deelnemers kunnen zelf lezen, maar vinden het door het kleurgebruik en de vele foto’s leuk om door heen te bladeren. En met hulp van persoonlijk begeleiders of familieleden snapt een grote groep toch waar het over gaat. Inmiddels is de zomer editie van Blij! uit.

Download de Blij! als PDF
Blij! Lente Blij! Zomer

Liever een papieren versie lezen? Mail dan naar communicatie@detwentsezorgcentra.nl en vermeld uw postadres, dan sturen we een exemplaar op. Vragen of opmerkingen over Blij! zijn ook welkom op communicatie@detwentsezorgcentra.nl.

TERUG

Samen één zorgvisie

= samen kijken, samen sturen, samenwerken, samen beter

Op 12 mei 2015, de jaarlijkse Dag van de Verpleging, lanceerden we onze nieuwe zorgvisie. Deze is mede opgesteld door Cliëntenraden, de Ondernemingsraad en het managementteam.
Download de Zorgvisie als PDF

en laat ons weten wat u ervan vindt!
Laat een reactie achter

TERUG

GOALdag bij de Waarbeek

Het was een stralende dag vrijdag 22 mei. Veel cliënten genoten van een dagje uit op de Waarbeek. De achtbaan, de botsauto’s, de zweefmolen en alle andere attracties werden veelvuldig gebruikt. Ook aan de inwendige mens werd gedacht; de bezoekers genoten van frietjes, ijs en drinken. We bedanken stichting GOAL voor deze prachtige dag!
TERUG BEKIJK HET FOTOALBUM

TruckRun 2015

De TruckRun van zaterdag 6 juni 2015 was wederom een enorm spektakel. Ruim 350 vrachtwagens reden een route van 90 km dwars door Twente. Met als bijrijder iemand met een verstandelijke beperking. 

Ieder jaar weer is het voor de cliënten een dag waar ze ontzettend naar uitkijken. En het was niet alleen een geweldig evenement voor onze cliënten en de vele omstanders, maar ook voor de vrijwilligers was het een dag met een gouden randje.

In 2016 organiseren we samen met de TrukkerTruckers de 25e editie! Dat belooft een nog groter spektakel te worden!
TERUG BEKIJK HET FOTOALBUM

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden