Opening en Open Huis het Otium

Lees verder

Decembermaand, feestmaand!

Lees verder

Nieuwe naam uitleenservice: de Technotheek

Lees verder

Opening en Open Huis het Otium

Donderdag 17 november was de feestelijke opening en het Open Huis van dagbestedingslocatie het Otium op zorgpark ’t Bouwhuis in Enschede. Sinds de verhuizing van deze dagbesteding vanuit ’t Trefpunt is er hard gewerkt om de nieuwe locatie een passende indeling en uitstraling te geven. De mooie ruime groepsruimtes hebben een nieuw interieur gekregen en er is een nieuwe naam gekozen voor deze dagbesteding.

Om 14.15 uur werd de nieuwe locatie officieel geopend door enkele deelnemers van het Otium samen met hun teammanager. Het goudkleurige lint, dat in de deuropening van alle vier lokalen was gespannen, werd doorgescheurd. Daarna konden de deelnemers aan de genodigden hun nieuwe onderkomen laten zien. Er was koffie met petit fours, een drankje en een hapje en muziek van Toon; kortom… het was een gezellig feestje! Na ruim een uur werd de opening voor de deelnemers afgerond. Met een hoofd vol indrukken vertrokken zij richting huis. De begeleiding bleef voor het Open Huis waar diverse belangstellenden gebruik van hebben gemaakt om een kijkje te komen nemen.

Bij het Otium bieden ze dagbesteding aan cliënten die behoefte hebben om het leven in een iets rustiger tempo te ervaren. De daginvulling moet echter nog steeds zinvol zijn. Daarom bieden zij een gevarieerd en uitdagend aanbod van activiteiten aan. Voornamelijk in groepsverband, maar er is er ook ruimte om individuele activiteiten te doen. Denk aan samen spelletjes spelen, bezig zijn met muziek of creatieve activiteiten. Maar ook gymmen en wandelen staan op het programma. Samen plezier beleven staat centraal waarbij de medewerkers de deelnemers zoveel mogelijk betrekken bij de dagelijkse gang van zaken. De eigen inbreng staat centraal. Bij het Otium bieden ze de deelnemers de ruimte om zelf aan te geven wat ze graag willen doen en welke ontwikkeling ze door willen maken.

Terug

Decembermaand, feestmaand!

In de maand december is het altijd een drukte van belang. Eigenlijk begint het eind november al met de intocht van Sinterklaas in Nederland. Natuurlijk kwam de Sint ook dit jaar langs op de locaties van ’t Bouwhuis, de LosserHof en de ColckHof. Vol verwachting klopten de harten van de aanwezige cliënten. Het waren heerlijke middagen.

Direct aansluitend begint de Adventstijd; de aanloopperiode naar Kerst! Begin december staan de Adventsvieringen in de kalender. Verschillende sfeervolle Adventstochten zijn gepland (9 december op de LosserHof, 13 december in Almelo en 14 december op ’t Bouwhuis). Met kleine toneelstukjes en muziekoptredens wordt het kerstverhaal verteld. Tijdens de wandeling kom je Jozef en Maria, herders en kerstengelen tegen. Ook worden er kerstliedjes gezongen en gespeeld, van “O Dennenboom” tot “De Herdertjes lagen bij nachte”. Na afloop staat warme chocolademelk klaar.

In de week voor Kerst staan er verschillende kerstvieringen gepland; de belevingsviering en het kerstspel. Bij alle vieringen is ook familie van harte welkom. Raadpleeg de exacte data in de kalender op onze website.

Ook is er zowel op de LosserHof als op ’t Bouwhuis een geweldig kerstconcert voor onze cliënten. In het Ontmoetingscentrum op de LosserHof zingt op 16 december Deirdre Rautenbach, operazangeres, in samenwerking met onze eigen drumband RinTinTin en Bert Kuipers, muzikant, diverse kerstliederen. Op 23 december verzorgt het Overijssels Senioren Orkest een kerstconcert bij TafeltjeVier. Dresscode: kerstmuts!

De kerstperiode wordt traditioneel afgesloten met de kerstbrunch op tweede Kerstdag op alle drie de hoofdlocaties. Cliënten zijn welkom met hun woongroep, alleen, met vrienden maar ook met hun familie. Team Recreatie zorgt samen met het lokale restaurant voor lekker eten, drinken en gezellige muziek. Dus aanschuiven en genieten is genoeg! En even aanmelden van tevoren…

Terug

Nieuwe naam uitleenservice: de Technotheek

Tijdens de Week van de zorginnovatie, van 26 t/m 30 september 2022, konden cliënten, verwanten, vrijwilligers en medewerkers van De Twentse Zorgcentra meedoen met een prijsvraag. Het projectteam zorginnovatie was op zoek naar een passende naam voor de nieuwe uitleenservice voor technologische hulpmiddelen. Inmiddels is de prijswinnaar persoonlijk benaderd en heeft de prijs, een interactieve robothond of -kat, in ontvangst genomen. De nieuwe naam voor de uitleenservice is geworden: de Technotheek.

Zorginnovatie biedt mogelijkheden om de ondersteuning (nog) beter aan te laten sluiten bij de wensen van cliënten en medewerkers en bij de toekomst van De Twentse Zorgcentra. Het helpt ons om samen de zorg te verbeteren en te vernieuwen en bij te dragen aan kwaliteit van leven voor de cliënt en mooi werk voor de medewerker. De Twentse Zorgcentra kiest voor bewezen zorginnovaties en zorgtechnologieën. De organisatie ontwikkelt zelf geen zorginnovatie.

Na de Week van de zorginnovatie is De Twentse Zorgcentra gestart met de nieuwe uitleenservice voor technologische hulpmiddelen. Via de Technotheek kunnen technologische hulpmiddelen geleend worden om uit te proberen. Op deze manier kan uitgezocht worden of een hulpmiddel passend is voor een cliënt vóórdat daadwerkelijk tot aanschaf wordt overgegaan.

Terug

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden