Een fijne werkplek en een veilige thuishaven

Misschien heb je er al wat van gemerkt of gezien. Een begeleider die met hernieuwde energie haar werk weer doet. Een woning die op de schop is gegaan waardoor cliënten nu prettiger wonen. Een cliënt die beter begrepen wordt en fijner in zijn vel zit. Deze veranderingen – klein of groot – zijn het gevolg van een aantal acties.

Lees verder

Het heeft allemaal te maken met de veranderagenda: de plannen om het leven van onze cliënten nóg beter te ondersteunen. Samen, dichtbij en deskundig. En niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

In deze Dichtbij lees je over de grondige aanpak die hiervoor nodig is. Hoe het jaren geleden begon met het uitwerken van ondersteuningsprofielen, zodat duidelijk werd welk type cliënten welke zorg en ondersteuning nodig heeft. En dat er daarna bewust gekozen is voor twee methodieken waar alle cliënten baat bij hebben. Wat vervolgens onmisbaar is, is een basisscholing: een training voor alle medewerkers waarin ze de basis leren van hechting, leefklimaat en natuurlijk de twee methodieken. Op dit moment is de basisscholing in volle gang.

En vergeet ook niet de rol van onze gedragskundigen. Een team van 30 gedragskundigen staat klaar om voor elke cliënt een passend behandelplan te maken. En dit team levert ook een belangrijke bijdrage aan de basisscholing. Wij hopen dat er steeds meer veranderingen merkbaar zijn. Dat de nieuwe, eenduidige manier van werken zichtbaar is voor alle collega’s en voelbaar voor alle cliënten. Zodat De Twentse Zorgcentra een fijne plek is om te werken en een veilige plek is om te wonen.

Leontine Verhoeven en Annamiek van Dalen
raad van bestuur


Wil jij ook jouw verhaal delen en hiermee een inkijkje geven in waar jij elke dag met passie aan werkt? Meld je dan aan als Gastredacteur.

Je schrijft je eigen verhaal en maakt met ons het voorwoord en de rubriek ‘Een dag uit het leven van…’. We hebben ook vlogcamera’s beschikbaar om je dag in beeld vast te leggen!

Mail Redactie

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden