Carnaval bij De Twentse Zorgcentra

Gelukkig kon er in februari weer Carnaval gevierd worden bij De Twentse Zorgcentra! Op vrijdag 11 februari werd afgetrapt op de LosserHof met de opkomst van de nieuwe Hoogheden van Carnavalsvereniging de Opkikkers. Tijdens de VrijdagOchtendShow op Radio en TV LoHo werden zij live aan alle luisteraars en kijkers bekendgemaakt. Het waren Prinses Jolanda en Adjudant Dani.

Op zaterdag 12 februari was de Carnavalsdag op de LosserHof, vanwege Carnaval omgedoopt tot Opkikkerdorp. Op vijf pleintjes, verspreid over het terrein, speelde een blaaskapel vrolijke carnavalsnummers. Na verloop van tijd schoof elke blaaskapel een pleintje op, waardoor de bewoners uiteindelijk van alle blaaskapellen konden genieten en een geslaagde middag beleefden.

Vrijdag 25 februari waren de coronamaatregelen grotendeels van de baan en werd er een echte Carnavalsparty gehouden bij HeerlijkHappy in Almelo. Samen met DJ Just and Joe was het één groot feest! Bezoekers waren prachtig verkleed en de hapjes en drankjes waren fantastisch.

Het Carnaval werd afgesloten op ’t Bouwhuis met een mooi Carnavalsfeest op het plein de Brink voor TafeltjeVier op zaterdag 26 februari. Een dag eerder waren de nieuwe Hoogheden van Carnavalsvereniging de Houwpiep’n al bekend gemaakt: Prinses Bea en Prinses Annabelle. Op ’t Bouwhuis waren de woningen en het plein zelf mooi versierd en werd er volop polonaise gelopen. Uiteraard ontbrak ook hier de blaaskapel niet. Het was weer ouderwets gezellig!

Terug

Ontdekdezorg week 2022

In de week van 14 t/m 19 maart was de Ontdekdezorg week. Tijdens deze week konden belangstellenden een (digitaal) kijkje nemen bij De Twentse Zorgcentra. Er waren workshops over het werken bij De Twentse Zorgcentra waarin verteld werd over onze cliënten en hoe het is om bij ons te werken. Voor de mensen die bij De Twentse Zorgcentra wilden werken en al een passend diploma hadden, waren er speeddates. In de workshops voor potentiële BBL’ers en zij-instromers werd informatie gegeven over het werken en leren bij De Twentse Zorgcentra.

Daarnaast was het mogelijk om letterlijk een digitaal kijkje te nemen bij het gebouw de ColckHof en de Groenderij in Almelo. Dit gebeurde via Facebook live events. Helaas kon de geplande rondleiding bij een woongroep op ’t Bouwhuis in Enschede niet doorgaan vanwege coronagevallen op die woongroep. Tenslotte was er bij de Groenderij in Almelo een drukbezochte, echte Open Dag op locatie. Het was een geslaagde Ontdekdezorg week!

Kijk voor meer informatie over werken bij De Twentse Zorgcentra op werkenbijdetwentsezorgcentra.nl.

Beluister hier het live radio-interview met onze recruiter Romy in Twente Wordt Wakker van TwenteFM.
Bekijk hier de digitale rondleiding bij gebouw de ColckHof in Almelo
Bekijk hier de digitale rondleiding bij de Groenderij in Almelo.

Terug

Belevingsgericht aan de slag

Denk je wel eens…. Wat vindt mijn cliënt eigenlijk zelf leuk om te doen? Welke activiteiten kan ik hem of haar aanbieden en hoe pak ik dit dan aan? Hoe zorg ik voor een zinvolle dag en week?

Bij belevingsgerichte zorg staan de wensen en mogelijkheden van degene die zorg krijgt centraal, door aan te sluiten bij de belevingswereld en gevoelens van de cliënt. Goed kijken wat hij of zij belangrijk en plezierig vindt. Voorop staan eigen regie, gezamenlijkheid en gelijkwaardigheid. Het uiteindelijke doel is een betere kwaliteit van leven van degene die zorg krijgt. Een zinvolle dagbesteding, blijkt uit de praktijk, heeft immers invloed op onrust, welbevinden en slaapgedrag.

De werkgroep Belevingsgericht aan de slag richt zich op activering en ondersteuning op diverse manieren bij woongroepen en dagbesteding binnen De Twentse Zorgcentra. Collega’s en teams inspireren en enthousiast maken over de mogelijkheden op het gebied van belevingsgericht werken. Het is mooi om te zien, te beleven en te ervaren wat de ideeën van deze werkgroep met de cliënten, maar ook met de begeleiding, doen!

De Pinterestpagina Belevingsgericht aan de Slag bestaat al bijna drie jaar en er komt regelmatig nieuwe inspiratie op te staan. Op de pagina staan mappen met thema’s als zintuigen, seizoenen, bewegen, inrichting, etc. En in die mappen zijn duizenden ideeën te vinden die laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van activeren. Ook is de werkgroep te volgen via Facebook en Instagram. Intern heeft Belevingsgericht aan de Slag sinds kort een eigen groep op het intranet (JOP) waar medewerkers lid van kunnen worden. In deze groep wordt wekelijks een nieuwsbrief gedeeld.

Nieuwe ideeën op het gebied van belevingsgericht werken zijn van harte welkom. Heb je een leuke activiteit bedacht? Of een sfeervolle hoek ingericht? Maak dan een foto en stuur deze via de mail naar susan.kruiskamp@detwentsezorgcentra.nl of via WhatsApp naar 06 8686 2487.

Terug

Officiële opening studio’s Den Alerdinck en Open Huis gebouw de ColckHof

Op donderdagmiddag 19 mei om 15.30 uur is de officiële opening van de woningen aan Den Alerdinck 4, 6 en 8 en de wellness in gebouw de ColckHof. De woningen aan Den Alerdinck zijn sinds afgelopen najaar weer bewoond na een flinke verbouwing. Met de ingebruikname van de wellness in gebouw de ColckHof is het gebouw helemaal klaar en ingericht en dat laten we graag zien.

De nieuwe studio’s aan Den Alerdinck zijn deze middag te bewonderen. Vóór de verbouwing stonden er drie woonlocaties waarbij de woningen los van elkaar stonden. Bij de verbouwing is de tussenruimte bebouwd en daarmee zijn de drie woningen aaneengesloten. Hierdoor staan er nu drie huizen met elk acht studio’s voor clienten. De woningen zijn volledig gerenoveerd; elke bewoner heeft nu een eigen privéruimte: een woon/slaapkamer met een sanitaire ruimte.

Het exacte programma van deze middag wordt binnenkort overal bekendgemaakt.

Terug

Like dit artikel | 7

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden