In de MultiMedia werkplaats werken op dit moment 7 (jong)volwassenen met psychiatrische klachten. Het team houdt zich bezig met fotografie, tekenen, ontwerpen, sociale media, filmen en video-editing.

De werkplaats is heel divers en de deelnemers werken aan verschillende opdrachten. Onlangs zijn de producten van HeerlijkHappy, een dagbestedingslocatie van De Twentse Zorgcentra, gefotografeerd en is het ervaringsteam van De Twentse Zorgcentra op de foto gezet. Ook werkten de deelnemers aan het ontwerpen van een logo en een poster voor carnaval. Binnenkort komt er een webshop van De Twentse Zorgcentra waar de deelnemers het beheer van gaan doen. De deelnemers zijn nu al druk bezig met het vullen van deze webshop. De Toppers in Almelo, ook een dagbestedingslocatie, gaat de logistiek doen voor de verkochte producten. Een mooie samenwerking.


Als er een opdracht binnenkomt, wordt er gekeken bij wie dit het beste aansluit. Wie vindt het leuk om te doen en wie is er ook goed in? Het zijn betaalde opdrachten en deelnemers krijgen de kans om iets creatiefs te maken waar ze echt achter staan. Begeleider Marco Schwarte helpt het team hierbij.

Geluk

Begeleider Marco is 27 jaar en werkt sinds oktober 2018 bij de MultiMedia werkplaats. Hij heeft de opleiding fotografie en editing gedaan, maar het was erg lastig om werk te vinden. Zijn moeder werkt in de zorg en dit trok hem eigenlijk ook wel. Hij heeft toen de opleiding maatschappelijke zorg gevolgd en een tijd als begeleider wonen gewerkt. Totdat hij de vacature zag bij de MultiMedia werkplaats. Marco: ‘‘Ik zag de vacature online en heb toen direct de afdeling P&O gebeld en gevraagd ‘Is dit echt een vacature?’  Ik vond het echt bijzonder. Het past precies bij mij. Dit wil ik altijd blijven doen. Hoeveel geluk heb ik dat ik dit nu al heb gevonden op mijn 27e? Als ik dit tot mijn 70e mag doen dan teken ik ervoor.’’


Het team bij de MultiMedia werkplaats is klein, maar dit zorgt voor leuke gesprekken en veel grapjes en ouwehoeren. Er is een relaxte sfeer, een goede samenwerking onderling en het is overzichtelijk. Dit zorgt ervoor dat Marco goed kan begeleiden en echt kan helpen en ondersteunen.

Fijn gevoel

Deelnemer Harmen komt hier al sinds de start van de MultiMedia werkplaats. Harmen vindt het leuk om te tekenen en ontwerpt allerlei soorten kaarten. Toen hij bij de MultiMedia werkplaats kwam, had hij al kennis van tekenen maar hij leert nu ook ontwerpen. Harmen: ‘‘Ik heb hier een erg fijn gevoel en de mensen zijn aardig. Soms kom ik niet zo blij binnen, maar ik ga altijd weer weg met een glimlach. En nee, ik krijg niet betaald om dit te zeggen.’’

Creativiteit

Henri is met een burn-out bij de MultiMedia werkplaats binnengelopen. Hij was gestopt met school vanwege psychische klachten. Na anderhalf jaar thuis te hebben gezeten, moest hij schroefjes inpakken en schoonmaken bij een bedrijf. Dit was helemaal niks voor hem. Henri: ‘‘Ik ben echt een denker en hier kan ik mijn creativiteit kwijt en ervaring opdoen.’’

Deelnemers gezocht

Heb je een Wajong-uitkering? Zit je in het doelgroepenregister? Heb je een WMO of WLZ-indicatie? Of doe je een Entree-opleiding via het ROC of een andere opleider? En heb je interesse in fotografie, ontwerpen en/of tekenen? Dan is de MultiMedia werkplaats een leuke werkplek voor jou. Neem contact op via 088 430 6236 of MultiMedia.werkplaats@detwentsezorgcentra.nl.


MultiMedia Werkplaats

Veeneslagen 80
7463 CL Rijssen


Contact

info@ruimbaanwerkt.nl
www.ruimbaanwerkt.nl

Like dit artikel | 22

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden