Manny en vrijwilliger Michael gaan al ongeveer 15 jaar samen naar de wedstrijden van FC Twente. Hoelang precies weten ze niet meer, maar dat is ook niet belangrijk. Ze vinden het allebei heel erg leuk. Manny woont op Boerderijpad 8 in Enschede en werkt bij het stadionteam FC Twente. Dit is een dagbestedingslocatie van Aveleijn. Manny zorgt ervoor dat de Grolsch Verste er altijd piekfijn uitziet. Omdat Manny hier werkt, mag zij ook naar de wedstrijden, maar 15 jaar geleden was er niemand die met haar mee kon.

Idee

De vrouw van Michael, Katja, werkt al meer dan 15 jaar op Boerderijpad 8 en Michael kwam af en toe weleens op bezoek bij de woning. Hier leerden Manny en Michael elkaar kennen en kwam Katja met een goed idee. Michael: ‘‘Katja vroeg of ik een keer met Manny mee wilde naar een wedstrijd. Waarom niet? Ik ben zelf al heel lang fan van FC Twente en ging af en toe naar wedstrijden van de club, dus waarom niet samen met Manny? Zo gezegd, zo gedaan, en 15 jaar later doen ze dit nog steeds met veel plezier. Michael: ‘‘Ik vind het gewoon heel erg leuk voor Manny dat er iemand met haar mee kan en gaat. Ik doe het heel graag, want ik vind het heel belangrijk om iets voor een ander te doen en ik weet hoe belangrijk het voor Manny is.’’ Michael wordt emotioneel en Manny omhelst Michael. Een prachtig moment tussen beiden.

Vooraan

Ongeveer 1 keer in de maand gaan Manny en Michael naar een wedstrijd van FC Twente. Dit lukt niet altijd, omdat Manny ook vaak naar haar familie in Almelo gaat en dit is ook heel belangrijk. ‘‘De wedstrijden plannen we daar gewoon omheen’’, zegt Michael. Michael komt Manny altijd anderhalf uur voor de wedstrijd bij haar woning ophalen met de auto. Ze hebben geen parkeerkaart dus het is fijn om op tijd te zijn zodat ze niet zover hoeven te lopen. Ze gaan op één van hun vaste plekken zitten en zien de warming-up van de spelers en kijken hoe het stadion volloopt. Ze krijgen meestal een plek vooraan, zodat Manny niet zover de trappen op hoeft. Dit is wat lastig in verband met haar evenwicht. De plekken zijn mooi, want ze kunnen alles goed zien. Alleen als het regent worden ze nat. Dat is dan weer een nadeel. Gelukkig heeft Manny een grote jas van FC Twente en Manny zegt tegen Michael: ‘‘Die heb jij niet hè?’’ Ze moeten allebei lachen en het klopt. Michael heeft niet zo’n jas, maar wel een mooie sjaal van FC Twente. Maar Manny heeft er natuurlijk ook één.

Als de wedstrijd begint, gaan ze eerst staan en zingen ze enthousiast mee. In de pauze gaat Michael drinken halen en een Snickers. Als het koud is komt er chocomel of koffie en anders een lekker koud drankje. Manny zorgt voor de kaartjes en Michael voor de catering, zoals ze het samen zeggen. Als de wedstrijd is afgelopen, wachten ze tot de spelers langskomen en tot de meeste mensen weg zijn. Zo kunnen ze wat rustiger teruglopen naar de auto. Dan is het wachten in de file en terug naar het huis van Manny.

Verhuizen

Michael heeft veel over voor Manny. Een tijd geleden zou het bedrijf waar Michael werkt gaan verhuizen naar Enschede. Vlak bij het stadion van FC Twente. Hij zei toen tegen zijn directeur: ‘‘Als het kantoor hier komt, wil ik wel een vaste parkeerplaats in het weekend. De directeur begreep niet helemaal waarom. Michael legt uit: ‘‘Ja, voor Manny. Dan kunnen we de auto dichtbij het stadion parkeren’’. Uiteindelijk verhuisde het bedrijf naar Hengelo in plaats van Enschede, maar wat een mooi gebaar van Michael.

Manny geniet altijd heel erg van de wedstrijden en vindt het heel mooi om de wedstrijden te zien. Ze is ook steeds fanatieker geworden, zegt Michael. Eerst waren alle doelpunten goed en maakte het niet uit wie er won. Nu moet FC Twente winnen en doelpunten maken. Dan is Manny blij. En Michael ook…

Like dit artikel | 14

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden