Op woensdag 29 januari is het feest. Dan vieren we dat de blij! en het team cliëntcommunicatie vijf jaar bestaan.

Lees verder

Spannend

Het lijkt alweer lang geleden, de start van het team cliëntcommunicatie. In 2014 is vanuit de organisatie de wens uitgesproken om meer regie bij de cliënt te leggen en meer aandacht te besteden aan communicatie met cliënten. Er werd genoeg óver cliënten gesproken, maar nog niet genoeg mét cliënten. Met die wens in het achterhoofd zijn we op zoek gegaan naar leden voor het team cliëntcommunicatie. En die hebben we gevonden! Op 14 oktober 2014 zaten we om tafel met vijf enthousiaste bewoners en deelnemers: Debby, Marie, Michièl, Nicole en Jolanda. Het was spannend; niemand wist nog precies wat we zouden gaan doen en wat het op zou leveren. Toch is in die allereerste vergadering de basis gelegd voor één van de dingen die het team nu nog steeds met veel enthousiasme doet: het maken van de blij!. Twintig nummers zijn er inmiddels verschenen. Het team heeft zelf de kaders uitgezet die we nu nog steeds hanteren:

• ieder seizoen een editie

• zelf een voorkant maken die past bij het seizoen

• in iedere editie een recept

• in iedere editie een knutselpagina

• en vooral heel veel interviews met bewoners en deelnemers

Puzzel

Dat laatste is precies wat nu nog steeds een groot onderdeel van de blij! is; veel verhalen uit het dagelijkse leven. Kost het dan geen moeite om steeds maar weer bewoners en deelnemers te vinden die geïnterviewd willen worden? Nee, helemaal niet. Steeds meer bewoners en deelnemers melden zichzelf als ze iets willen vertellen over hun werk, hobby, huisdier of iets anders. En dat is juist ook zo mooi; de blij! is namelijk een magazine voor en door bewoners. Toch is niet alles precies hetzelfde gebleven. Zo is het aantal pagina’s verhoogd van 16 naar 20. Verder zijn er iedere keer andere actuele onderwerpen die aan bod komen en wordt er de laatste tijd op verzoek van de lezers regelmatig een puzzel toegevoegd. Ook is de samenstelling van het team cliëntcommunicatie veranderd. Debby, Michièl en Marie zijn nog steeds trouwe leden en vieren dus ook een lustrum. Daarnaast bestaat het team uit Rika, Esmeralda, Marco, Paul, Elles, Louise en Peter. Alle regio’s van De Twentse Zorgcentra zijn zo vertegenwoordigd.

Beleid

In de loop van de jaren is het takenpakket van het team cliëntcommunicatie uitgebreid. Een voorbeeld hiervan is het doen van interviews; al meerdere keren heeft het team een interview gehouden met de raad van bestuur als deze van samenstelling was veranderd. De resultaten hiervan zijn gebruikt om nieuwe bestuursleden voor te stellen aan de achterban. Ook wordt het team steeds vaker gevraagd om mee te denken over beleidsmatige onderwerpen die van belang zijn voor bewoners en deelnemers. Voorbeelden hiervan zijn de inzet van een klachtenfunctionaris en vertrouwenspersoon en de bekendmaking van de nieuwe missie en visie. En last but not least heeft het team een toneelstuk opgevoerd aan de hand van het prentenboek ‘Rosalie heeft een klacht’.


Inmiddels is het team cliëntcommunicatie niet meer weg te denken uit de organisatie. We kijken terug op vijf mooie jaren en hopen ook de komende jaren weer aan interessante onderwerpen een bijdrage te leveren. En wellicht zien we u 29 januari op ons feest!

Uitnodiging

Het feest ter ere van 5 jaar blij! is op woensdag 29 januari a.s. van 11.00-12.00 uur bij Grand Café TafeltjeVier op ’t Bouwhuis in Enschede. Iedereen is van harte welkom om dit jubileum met ons mee te vieren!

Like dit artikel | 4

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden