Ooit werkte Michièl vijf dagen per week bij de flessenband van een supermarkt. Maar dat vond hij toch wat saai worden. Hij wilde meer contact met klanten. RuimBaan vond voor Michièl een nieuwe baan en inmiddels werkt hij al zeventien jaar met veel plezier bij de Blokker in Wierden.

Lees verder

Professioneel neemt Michièl verschillende poses aan en hij luistert aandachtig naar de aanwijzingen van de fotograaf. “Komt dit vanavond op het journaal?” vraagt collega Manny lachend aan Michièl. “Was het maar zo!” antwoordt Michièl enthousiast. En hij meent het. Michièl staat graag in de spotlight. Hij doet regelmatig mee aan talentenjachten en heeft opgetreden met grote zangers, zoals André Hazes senior en Frans Bauer.

Gaaf werk

Het liefst komt hij elke dag op de foto of film of staat hij op het podium. Maar er moet ook gewerkt worden. En dat doet Michièl: hij heeft wel drie verschillende banen. “Ik werk bij het Patent, bij de DekaMarkt en hier bij de Blokker,” vertelt hij. Elke donderdag gaat hij met de trein naar de Blokker in Wierden. Hij is verantwoordelijk voor de vracht die die dag binnenkomt. Michièl: “In de zwarte en rode kratjes zitten spullen en die zet ik in de winkel. Borden, kopjes, bestek, pannen; you name it.” Natuurlijk spreekt hij tijdens zijn werk ook klanten. “Ik help hen als ze iets zoeken en als ik iets niet weet, verwijs ik ze door. Het is gigantisch gaaf werk!”

Hart luchten

In 2002 kwam Michièl via RuimBaan bij de Blokker terecht. Samen met Manny behoort hij tot de ‘oude garde’. Managers kwamen en gingen, maar Manny en hij bleven. Michièl zegt veel aan haar te hebben. “We praten veel,” vertelt hij. En dat is niet alleen gezellig, het is ook fijn voor Michièl om zijn hart te kunnen luchten. Hij legt uit dat hij soms niet zo lekker in z’n vel zit. “En als ik ergens mee zit, dan merk je dat aan alles.” Bouke, filiaalmanager van de Blokker in Wierden, vult aan: “Je merkt dat Michièl dan met zijn hoofd ergens anders zit. Hij vraagt meer en sommige dingen weet hij ineens niet meer.”


Gelukkig gaat het nu al een hele tijd goed met Michièl. Hij kan ook steeds beter omgaan met veranderingen. Ook zijn jobcoach Agnes merkt dat. Sinds 2015 is ze via RuimBaan betrokken bij het werkende leven van Michièl. Het is haar taak om ervoor te zorgen dat er balans blijft op de plekken waar Michièl werkt en ze coacht hem als dat nodig is. “Michièl heeft duidelijkheid nodig,” legt ze uit. “Hier bij de Blokker begeleiden ze hem goed. Er is duidelijkheid en structuur.”

Topcollega’s

Waarom Michièl het bij Blokker zo naar zijn zin heeft, heeft te maken met de kleinschaligheid. “Het is hier niet zo druk en ik kan hier mezelf zijn en over mezelf vertellen. En ze luisteren naar me,” verklaart hij. Bouke vertelt dat er op donderdag drie of vier mensen in de winkel werken. “Topcollega’s,” noemt Michièl hen.


Na zoveel jaar werkervaring weet Michièl alles over het reilen en zeilen van de winkel. Veel begeleiding heeft hij dus niet meer nodig. Bouke: “Michièl weet precies wat hij moet doen en heeft weinig aansturing nodig.” Bouke vindt vooral het enthousiasme van Michièl aanstekelijk. “Het geeft het hele team een boost,” lacht hij.

Blokkerwagen

Michièls mooiste moment kwam toen hij 12,5 jaar in dienst was. “Ik had al zo vaak gezegd dat ik wel eens mee wilde rijden met de Blokkerwagen. En toen gebeurde het echt!” vertelt Michièl vrolijk. “Ik heb heel Almelo rondgereden met de vrachtwagen en een vracht afgeleverd. Zo gaaf!”


Hoe lang hij nog bij Blokker wil werken? “Het kan me niet lang genoeg zijn!” roept hij direct. “Ik heb altijd gezegd dat dit mijn thuishaven is. Dat vond ik meteen vanaf het begin.”

In deze serie laten we jullie kennis maken met cliënten die via RuimBaan begeleid worden naar werk.RuimBaan is het arbeidsintegratiebureau van De Twentse Zorgcentra.

Wij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij integratie en participatie in de maatschappij. Een begeleidingsproces naar betaald en onbetaald werk, waarbij de vraag van de kandidaat leidend is in alles wat wij doen. We streven naar maatwerk, want alleen maatwerk resulteert in passende en duurzame werkplekken. Naast begeleiding in het proces ondersteunen en coachen we de kandidaat waar nodig en gewenst. Ons motto is: Iedereen doet mee!

RuimBaan is in het bezit van het Blik op Werk Keurmerk en beschikt over UWV-erkenningen. In de afgelopen jaren is er een groot netwerk opgebouwd van uiteenlopende bedrijven en dienstverleners. Doordat we een onderdeel zijn van De Twentse Zorgcentra is er een intern netwerk beschikbaar dat in het belang van de kandidaten ingezet kan worden.

Meer info: www.RuimBaanWerkt.nl

Like dit artikel | 8

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden