De perfecte match

Brian had wel werk, maar daar ging het niet zo goed. Fysiek was het zwaar, de werksfeer was niet prettig en begeleiding kreeg hij niet. Voor Brian was al snel duidelijk dat hij daar weg wilde, maar hij bleef tot hij iets anders zou vinden. Zover kwam het niet; het bedrijf ging failliet en RuimBaan kwam in beeld.

Lees verder

“Ik heb net gehoord dat ik een vast contract krijg,” is het eerste dat Brian zegt als hij zijn jobcoach Daniëlle ziet. Daniëlle is zichtbaar trots. “Kijk, daar doe je het toch voor,” zegt ze. En meteen daarna zegt ze tegen Brians werkbegeleider Lennard: “Had dat gezegd, dat kon ik een bos bloemen meenemen voor hem!” Brian lacht en zegt: “Die bloemen heb ik dan nog te goed.”

Past het?

Daniëlle is jobcoach bij RuimBaan. Ze werd ingeschakeld om Brian te helpen bij het vinden van passend werk. ROSEN Europe uit Oldenzaal werd als optie genoemd. Daniëlle: “We moesten eerst het bedrijf leren kennen. Wat is de sfeer, de cultuur? En past het bedrijf bij Brian? Want Brian is iemand die goed kan werken en veel kan, maar wel begeleid moet worden.”

Certificaten

Op zijn beurt keek Lennard of ze bij zijn afdeling van ROSEN nog een extra man konden gebruiken. Dat was zo. Lennard: “Daarna hebben we als team eerst goed gepraat. Staan we ervoor open dat er iemand komt die wat meer ondersteuning en uitleg nodig heeft?” Wat hij al verwachtte, gebeurde: het team was enthousiast over de komst van Brian.

Lennard vertelt dat Brian vanaf de eerste dag goed werk levert en steeds zelfstandiger wordt. Om hem meer te mogen laten doen, motiveerde hij Brian om een paar certificaten te halen, bijvoorbeeld voor het laden met luchtvracht en het werken met batterijen. “Hij haalde één diploma zelfs met nul fouten!” vertelt Lennard enthousiast.


Hoewel Brians contract tot augustus loopt, heeft Lennard nu al gezegd dat hij een contract voor onbepaalde tijd krijgt. Lennard: “Waarom wachten tot het laatste moment? We zijn heel blij met hem.”

Koffie

ROSEN Europe is onderdeel van de ROSEN Group, een wereldwijd opererende leverancier van producten en services op het gebied van inspectie aan installaties, zoals pijpleidingen, opslagtanks en schepen. Niet alleen het programmeren van de inspectietools maar ook het uitpakken, schoonmaken en verzendklaar maken van alle tools gebeurt in Oldenzaal. Brian is werkzaam op de transportafdeling. Elke dag gaat hij vanuit zijn woonplaats Hengelo op de brommer en soms op de fiets naar zijn werkgever, waar hij nu bijna een jaar werkt. “Meestal ga ik om zes uur van huis, dan kom ik ruim op tijd aan. Om zeven uur haal ik koffie voor de jongens en gaan we samen kijken wat we die dag gaan doen,” legt Brian uit. Lennard vult aan: “Dat je koffie voor iedereen haalt, dat heb je zelf bedacht. Dat hoéft niet.” Brian haalt zijn schouders op, hij vindt het vanzelfsprekend. “Ik voel me hier net als de rest,” geeft hij aan.


Respect

Brian is erg te spreken over zijn team: “Ik kan met iedereen goed overweg. We helpen elkaar en behandelen elkaar met respect. Als ik iets beter of netter moet doen, sturen ze me aan.” Brian vertelt dat hij voor veel werkzaamheden geen aansturing meer nodig heeft, alleen nog maar bij nieuwe dingen. Als hij een taak heeft afgerond, laat hij dat aan een begeleider weten en krijgt hij de volgende opdracht. Terwijl hij praat over zijn werk, valt het op hoeveel passie hij heeft. Dat blijkt ook wel als hij vertelt dat hij onlangs langer is gebleven, toen een vracht nog niet in orde was. “Ik ben er tot bijna zeven uur ’s avonds geweest. Maar ik bleef omdat ik het leuk vind om te werken.”

Ster

Als we door het magazijn lopen, valt de gemoedelijke sfeer op. Collega’s kijken nieuwsgierig naar Brian en het bezoek dat hij bij zich heeft. En als Brian voor de fotograaf poseert op een grote heftruck, roept Lennard naar een collega die voorbijloopt: “Tja, niet iedereen is een ster!” Zijn collega Dennis vertelt in het voorbijgaan dat hij erg te spreken is over Brian. “Hij doet niet onder voor de rest, alleen multitasken kan hij niet zo goed,” zegt hij met een glimlach. Brian wuift het weg en zegt: “Ik vind het veel fijner om niet alles te hoeven onthouden.”

In deze serie laten we jullie kennis maken met cliënten die via RuimBaan begeleid worden naar werk.RuimBaan is het arbeidsintegratiebureau van De Twentse Zorgcentra.

Wij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij integratie en participatie in de maatschappij. Een begeleidingsproces naar betaald en onbetaald werk, waarbij de vraag van de kandidaat leidend is in alles wat wij doen. We streven naar maatwerk, want alleen maatwerk resulteert in passende en duurzame werkplekken. Naast begeleiding in het proces ondersteunen en coachen we de kandidaat waar nodig en gewenst. Ons motto is: Iedereen doet mee!

RuimBaan is in het bezit van het Blik op Werk Keurmerk en beschikt over UWV-erkenningen. In de afgelopen jaren is er een groot netwerk opgebouwd van uiteenlopende bedrijven en dienstverleners. Doordat we een onderdeel zijn van De Twentse Zorgcentra is er een intern netwerk beschikbaar dat in het belang van de kandidaten ingezet kan worden.

Meer info: www.RuimBaanWerkt.nl

Like dit artikel | 17

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden