Ze kennen elkaar al een hele tijd; Joyce en haar jobcoach Nicole. Toen Joyce nog op de Leemhorst werkte, was Nicole daar persoonlijk begeleider. Helaas zou de Leemhorst dichtgaan en moesten beide dames iets anders gaan doen. Toen zei Joyce: “Ik wil met jou mee, Nicole!”.

Lees verder

Preston Palace

Zo gezegd, zo gedaan. Nicole werd jobcoach en Joyce wilde graag bij Preston Palace werken. Daarom vroeg Nicole een gesprek aan bij Preston Palace. Met positief resultaat: inmiddels werkt Joyce er al bijna twee jaar met veel plezier en met een enorme inzet. Twee dagen is ze druk met algemene schoonmaakwerkzaamheden, zoals het stofzuigen van de gangen en de centrale hal. Daarnaast werkt Joyce twee dagen als housekeeper. Dat moet even uitgelegd worden. Gelukkig kan Joyce prima vertellen wat een housekeeper doet: “De housekeepers maken ’s ochtends de kamers in orde. We verschonen de bedden, controleren of er nog genoeg handdoeken zijn en natuurlijk nemen we stof af en zuigen we de kamers.” Mag je dan zomaar alle kamers binnenlopen? “Nee”, zegt Joyce, “als er een bordje met ‘niet storen’ op de deur hangt, mag je niet naar binnen. En verder zien we op de tablet welke gasten nog aanwezig zijn en welke gasten al vertrokken zijn.” Joyce laat zien hoe ze een kamer binnengaat. Eén keer aankloppen, nog een keer aankloppen, dan de deur opendoen en zeggen: “Goedemorgen, housekeeping.” Ook als de gasten al weg zijn, geldt deze werkwijze. Het kan namelijk altijd gebeuren dat iemand nog even teruggekomen is.

Tevreden

Joyce wordt begeleid door Robert, de werkbegeleider vanuit De Twentse Zorgcentra. Hij is bijna iedere dag aanwezig bij Preston Palace. Hij begeleidt de cliënten en onderhoudt het contact met de medewerkers van Preston Palace. Robert vertelt dat Joyce haar werk goed doet: “Ze is heel gedreven en weet precies hoe alles moet.” Veel begeleiding is er dan ook niet nodig. Nicole voegt hier nog aan toe dat Joyce door het hele team geaccepteerd wordt en een gewaardeerde collega is. Dat wordt bevestigd door Henriëtte. Henriëtte werkt bij Preston Palace en is de vaste collega van Joyce. Op maandag en donderdag werken ze samen als housekeeper. Henriëtte: “We hebben onze vaste routine. We weten van elkaar precies hoe we werken en hoe we de werkzaamheden verdelen. Als Joyce er een keertje niet is, mis ik haar”. Het is duidelijk: Joyce voelt zich op haar plek bij Preston Palace. Ze weet er feilloos de weg, loopt onvermoeibaar de trappen op en af (“dat is gezonder dan met de lift”) en groet de collega’s die ze onderweg tegenkomt. Tot slot heeft Joyce uitgesproken ideeën over de foto’s: “Graag als ik de trap afloop.” Daarna wil ze echter gauw weer aan het werk;  een uurtje ‘niets doen’ kan eigenlijk niet!

Over Preston Palace

Preston Palace is een uniek all-inclusive hotel en uitgaanscentrum met vele faciliteiten onder één dak. Er is een subtropisch zwemparadijs, een indoor-kermis, een spelotheek met animatie en mascottes voor kinderen, ontspannende spelfaciliteiten, een feestzaal met ‘s avonds live muziek, een vergadercentrum en een bioscoop. Ook zijn er diverse restaurants en barretjes waar een ruim aanbod aan culinaire heerlijkheden geserveerd worden. Of het nu gaat om één- of meerdaagse arrangementen, dankzij het overzichtelijke all-in concept geniet iedereen onbeperkt, onbezorgd en optimaal in Preston Palace.

In deze serie laten we jullie kennis maken met cliënten die via RuimBaan begeleid worden naar werk.RuimBaan is het arbeidsintegratiebureau van De Twentse Zorgcentra.

Wij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij integratie en participatie in de maatschappij. Een begeleidingsproces naar betaald en onbetaald werk, waarbij de vraag van de kandidaat leidend is in alles wat wij doen. We streven naar maatwerk, want alleen maatwerk resulteert in passende en duurzame werkplekken. Naast begeleiding in het proces ondersteunen en coachen we de kandidaat waar nodig en gewenst. Ons motto is: Iedereen doet mee!

RuimBaan is in het bezit van het Blik op Werk Keurmerk en beschikt over UWV-erkenningen. In de afgelopen jaren is er een groot netwerk opgebouwd van uiteenlopende bedrijven en dienstverleners. Doordat we een onderdeel zijn van De Twentse Zorgcentra is er een intern netwerk beschikbaar dat in het belang van de kandidaten ingezet kan worden.

Meer info: www.RuimBaanWerkt.nl

Like dit artikel | 17

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden