BDO klust bij Stadsboerderij Beeklust

In het kader van ‘Maatschappelijk Betrokken Ondernemen’ hebben 16 medewerkers van accountantskantoor BDO Hengelo de handen uit de mouwen gestoken bij Stadsboerderij Beeklust in Almelo. Het welkomstwoord werd uitgesproken door Marije de Koning, concerncontroller van De Twentse Zorgcentra. Vervolgens is de schuur geschilderd en zijn de wilgen geknot. Een inspannende klus… zeker als je het knotten van de wilgen bij jezelf thuis door de tuinman laat doen…

Tenslotte werden gezamenlijk alle dieren gevoerd en binnen gehaald voor de nacht. Het was een gezellige middag die is afgesloten met een hapje en een drankje. Stadsboerderij Beeklust is superblij dat de klus geklaard is! Bedankt BDO!

Lijkt het je leuk om met de collega’s van het bedrijf waar je werkt ook je sociale gezicht te laten zien en te investeren in goede (maatschappelijke) doelen? Kijk dan eens op onze website: www.detwentsezorgcentra.nl

Terug

Duiken in het zwembad op de LosserHof

Op een druilerige zaterdagmiddag hebben meerdere cliënten een duikje genomen in het zwembad op de LosserHof. Dat is op zich niet heel bijzonder, want dat gebeurt natuurlijk veel vaker. Maar deze keer waren duikers van de Twentse Duikvereniging uit Losser aanwezig met hun apparatuur. De cliënten gingen 1 voor 1 het water in. Samen met een duikinstructeur hebben ze in het ondiepe geoefend met het ademen. Daarna zijn ze langzaam naar het wat diepere water gegaan. Hoe bijzonder en stoer is dat!

Terug

Kenniscafé Maak je niet Down, syndroom anders bekeken

Herkenbare voorbeelden, uitleg van het syndroom van Down en praktische handvatten. Dat waren de ingrediënten van een geslaagd en drukbezocht Kenniscafé over het syndroom van Down. Bijna 150 mensen (medewerkers, verwanten en vrijwilligers) kwamen luisteren naar Karel de Corte, orthopedagoog uit België. Op duidelijke en inspirerende wijze legde hij uit wat de eigenheid is van mensen met het syndroom van Down en hoe je daarmee rekening kunt houden. Meer informatie over Karel de Corte en zijn boek is te vinden op www.kareldecorte.be/kdc/.

Op elke 3e donderdag van de maand wordt er binnen De Twentse Zorgcentra een Kenniscafé georganiseerd (uitzonderingen hierop zijn de maanden juli, augustus, december). Onze Kenniscafé’s zijn primair bedoeld voor en door medewerkers van De Twentse Zorgcentra, maar ouders, verwanten of externe netwerken zijn ook van harte uitgenodigd. Het Kenniscafé is een plek waar informeel kennis en ontwikkelingen met elkaar gedeeld en doorgegeven worden.

In een ongedwongen sfeer wordt iedereen uitgenodigd om vanuit zijn/haar eigen kennis en ervaring collega’s mee te nemen in thema’s die tot de verbeelding spreken en herkenbaar zijn in ons werk. En altijd onder het genot van een hapje en een drankje! De thema’s van de Kenniscafé’s worden aangedragen door onze eigen medewerkers, die vervolgens ook zelf hierin van betekenis zijn in het vormgeven van het Kenniscafé. Meer informatie is te vinden op onze website: www.detwentsezorgcentra.nl.

Terug

Geweldige SamenSterkdag in Losser

Op vrijdag 9 november vond de vijfde – en laatste – regionale SamenSterkdag plaats. Meer dan 100 mensen kwamen die dag naar De Twentse Zorgcentra (in Losser) om samen te leren, ervaren en genieten. En dat is zeker gelukt: het was een geweldige dag. Het programma was gevarieerd. Met korte lezingen. Een theatervoorstelling. En veel verschillende interessante workshops waaruit iedereen er drie kon kiezen. Natuurlijk was er tijdens de koffiepauzes, lunch en borrel ook volop gelegenheid om bekenden én nieuwe mensen te ontmoeten.

Samen Sterk voor kwaliteit 

Veel mensen kennen het programma Ik doe mee! Samen Sterk voor kwaliteit, maar dat geldt niet voor iedereen. Ik doe mee! Samen Sterk voor kwaliteit is een groot landelijk programma. Het doel is om de langdurige zorg en ondersteuning te verbeteren. Zodat mensen een goed leven kunnen leiden. Op de manier zoals zij dat willen en die bij hen past. Twee jaar hebben het ministerie van VWS, cliëntenorganisaties, zorginstellingen, andere organisaties én cliënten en hun verwanten hieraan samengewerkt. Er zijn activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd. Trainingen en workshops gegeven. Producten zoals apps en voorlichtingsmaterialen gemaakt. Voor mensen die gebruik maken van zorg en ondersteuning en hun familie. Maar ook voor bijvoorbeeld cliëntenraden. En voor zorgprofessionals en vrijwilligers.

Na twee jaar stopt het programma Ik doe mee! Samen Sterk voor kwaliteit op 1 december. De cliëntenorganisaties KansPlus, Ieder(in), LFB en Het LSR hebben vijf regionale SamenSterkdagen georganiseerd waar mensen aan meerdere workshops konden deelnemen om iedereen te inspireren om door te gaan om de langdurige zorg en ondersteuning nog beter te maken. Er vinden nog twee landelijke bijeenkomsten plaats: op 7 december een congres voor cliëntenraden en een feestelijk afsluiting op 15 mei 2019.

Elke SamenSterkdag is samen met een zorginstelling georganiseerd. In het oosten van Nederland was dat samen met De Twentse Zorgcentra. Op locatie de LosserHof in Losser waren alle deelnemers de hele dag meer dan welkom. Lees het hele verslag van de SamenSterkdag hier: www.detwentsezorgcentra.nl.

 

Terug

Like dit artikel | 16

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden