Drie keer in de week komt Anita op haar fiets naar de Iemenkorf om te werken. Ze komt altijd met een grote glimlach binnen, is altijd vrolijk en begroet iedereen heel vriendelijk. Mariet, haar begeleidster bij de Iemenkorf, zegt hierover: ‘’Als Anita binnenkomt, word je vanzelf vrolijk want Anita is dit ook altijd. Het is altijd leuk wanneer ze er is’’.

Lees verder

Anita werkt in de keuken van de Iemenkorf. In de keuken is ze voornamelijk bezig met koffie zetten, de afwas draaien en schoonmaken. Maar naast haar werk in de keuken doet ze ook nog heel veel andere klussen, zoals het zwembad spoelen, bedjes opmaken, de deur opendoen voor gasten, wasjes draaien en opvouwen en ga zo maar door. Als je vraagt wat Anita het leukst vindt om te doen, is dit toch wel koffie zetten voor de chauffeurs. De chauffeurs komen elke ochtend om 9 uur de kinderen afzetten bij de Iemenkorf. Anita zet dan graag koffie voor alle chauffeurs en maakt een praatje met ze. Daarnaast vindt ze de afwas ook heel leuk om te doen. Er is niets wat ze eigenlijk niet leuk vindt. ‘‘Ik vind alles leuk’’, aldus Anita.

Al 12,5 jaar werkt Anita bij de Iemenkorf en dat zegt genoeg. Iedereen is namelijk gek met Anita. Ze kennen haar allemaal goed en zij kent ook iedereen. Mariet: ‘‘Ze is altijd goed op de hoogte van wat iedereen doet en ook heel geïnteresseerd in hoe het met iedereen gaat. Dit is ook zo leuk aan Anita.’’

Bij de Iemenkorf begon Anita met een halve dag werken. Het begin was best wel lastig en het heeft even wat tijd gekost om te wennen aan het werk. Maar toen Anita eenmaal haar draai gevonden had, ging ze als een speer. Ze heeft altijd een hoog tempo en ze vindt het heel belangrijk dat iedereen tevreden is over haar werk. Mariet beaamt dit: ‘‘In het begin was ze heel bang om iets verkeerd te doen, want dat vond ze heel erg. Maar naarmate ze de mensen bij de Iemenkorf beter leerde kennen en ze haar taken beter wist, was deze angst een stuk minder. Nu werkt ze heel hard en merken we het echt als Anita een dagje vrij is of op vakantie gaat. Anita neemt zoveel klussen voor ons uit handen. We kunnen haar niet missen.’’

Ellen van RuimBaan is de jobcoach van Anita en begeleidt haar bij het werk. Ellen: ‘‘Het gaat met Anita hier gewoon heel erg goed. Eén keer in de twee maanden kom ik langs om te kijken hoe het gaat en of er nog veranderingen zijn en of Anita nog nieuwe wensen heeft. Anita is altijd heel tevreden. Ze zit hier gewoon goed op haar plek en is echt gelukkig’’.

Als je 12,5 jaar in dienst bent bij De Twentse Zorgcentra is het tijd voor een feestje. Vrijdag 2 november 2018 was dan ook het jubileumfeestje voor Anita. Met koffie, een taart met foto van Heerlijk Happy en cadeautjes is Anita heerlijk in de watten gelegd.

In deze serie laten we jullie kennis maken 
met cliënten die via RuimBaan begeleid worden naar werk.

RuimBaan is het arbeidsintegratiebureau van De Twentse Zorgcentra.

Wij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij integratie en participatie in de maatschappij. Een begeleidingsproces naar betaald en onbetaald werk, waarbij de vraag van de kandidaat leidend is in alles wat wij doen. We streven naar maatwerk, want alleen maatwerk resulteert in passende en duurzame werkplekken. Naast begeleiding in het proces ondersteunen en coachen we de kandidaat waar nodig en gewenst. Ons motto is: Iedereen doet mee!

RuimBaan is in het bezit van het Blik op Werk Keurmerk en beschikt over UWV-erkenningen. In de afgelopen jaren is er een groot netwerk opgebouwd van uiteenlopende bedrijven en dienstverleners. Doordat we een onderdeel zijn van De Twentse Zorgcentra is er een intern netwerk beschikbaar dat in het belang van de kandidaten ingezet kan worden.

Meer info: www.RuimBaanWerkt.nl

Like dit artikel | 17

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden