Eén keer in de maand gaan Irma en Jiaru samen op stap. En dan niet eventjes, maar een hele dag. Elke keer gaan ze wat anders doen, maar ze starten wel vaak met een lekker ontbijtje bij de Intratuin in Almelo. Irma woont zelf in Hengelo maar haalt Jiaru altijd op bij haar woning aan de Binnenhof in Almelo. Jiaru was in het begin erg verlegen, vertelt Irma. ‘‘Toen ik voor het eerst bij haar kwam, zijn we bij haar thuis gebleven en hebben we een taart gebakken zodat ze aan mij kon wennen. Gelukkig ging het steeds beter en durfde ze op een gegeven moment ook mee om leuke activiteiten te gaan doen’’.


Irma is nu 2 jaar vrijwilliger van Jiaru. Ze had altijd al de wens om vrijwilligerswerk te doen en dan het liefst bij iemand met een verstandelijke beperking. ‘‘Al mijn kinderen zijn uit huis en werken of studeren. Mijn pleegdochters van 13 en 15 jaar wonen nog wel bij mij en vonden het heel leuk dat ik vrijwilligerswerk ging doen bij De Twentse Zorgcentra. Ik ben blij dat zij het ook leuk vinden.’’

Elke keer bedenkt Irma wat anders om te gaan doen. Ze heeft vaak een heel dagprogramma. Vandaag zijn ook de twee pleegdochters van Irma meegekomen. Jiaru kent de pleegdochters van Irma goed en ze vinden het altijd leuk om mee te gaan als Irma op stap gaat met Jiaru. Vandaag gaan ze eerst ontbijten bij de Intratuin. Vervolgens naar de kinderboerderij om de geitjes te voeren. Daarna gaan ze naar het huis van Irma om cakejes te maken, een spelletje Bingo te spelen en een hapje te eten.

Tijdens het ontbijt kijken Jiaru en Irma naar foto’s en video’s van K3 op de telefoon. Jiaru is groot fan van K3 en haar favoriet is Marthe. Haar hele kamer hangt vol met posters en spullen van K3. Irma heeft haar al twee keer meegenomen naar een concert. ‘‘Dit was heel spannend maar ze vond het heel gaaf’’, vertelt Irma. Jiaru laat vol trots allerlei foto’s zien van het concert.

Na het ontbijt gaan ze even kijken bij de konijnen in de Intratuin. Jiaru is niet meer weg te krijgen en kijkt vol spanning toe als de dochters van Irma het hok binnengaan om de konijnen te aaien. Zelf vindt ze dat nog wat eng, maar je ziet aan haar gezicht dat ze het leuk vindt om te kijken.

En dan is het tijd om naar de kinderboerderij te gaan. Eerst kopen ze wat voer om de geitjes te kunnen voeren. Als ze naar de geitenwei lopen, zien ze Ramon staan. Ramon werkt bij de kinderboerderij en woont ook bij de Binnenhof. Ramon zwaait enthousiast en de meiden lopen naar de geitjes toe om ze te voeren. Jiaru heeft zelf ook een zakje voer en durft de geitjes wel te voeren; ze gooit de korrels in de wei.

De ochtend vliegt voorbij en het is tijd om naar Irma haar huis te gaan. Hier gaan ze aan de slag met de cakejes en spelen ze, wanneer de cakejes in de oven zitten, een spelletje Bingo. Jiaru heeft wel 2 keer ‘Bingo’ mogen roepen en kreeg 2 prijzen.

Dan gaan ze een hapje eten, en dit kan natuurlijk niet zonder even gek te doen met elkaar. Na een hapje eten, is de dag voorbij en brengt Irma Jiaru naar huis. Ze heeft een leuke dag gehad. Volgende maand weer een nieuw uitje!

Like dit artikel | 11

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden