Toneelstuk ‘Rosalie heeft een klacht’


Om het beleid van De Twentse Zorgcentra te hertalen voor onze bewoners en deelnemers is er een box met prentenboeken gemaakt. In de box zitten 11 prentenboeken en hij is op elke woon- en dagbestedingslocatie te vinden.


De volgende prentenboeken zitten er in:
Boekje 1: Feest! (over Onze visie)
Boekje 2: Franka wil naar de boerderij (over Vrijheid en Veiligheid)
Boekje 3: Victor is verliefd (over Seksualiteit)
Boekje 4: Rosalie heeft een klacht (over Klachten)
Boekje 5: Marijn is de baas (over Mijn Leven)
Boekje 6: Hanna heeft een geheim (over Privacy)
Boekje 7: Boris is veilig (over Cliëntveiligheid)
Boekje 8: Marit zoekt een huis (over Plaatsing)
Boekje 9: Pepijn blijft sterk en fit (over Middelengebruik)
Boekje 10: Roan heeft geld (over Wettelijke vertegenwoordiging)
Boekje 11: Cato maakt het gezellig (over Huiselijke kring)


De box is nu compleet; een goed moment om er nog eens op een leuke manier aandacht aan te besteden! Daarom heeft het team cliëntcommunicatie het boek ‘Rosalie heeft een klacht’ (over het beleid rondom klachten) gespeeld als toneelstuk. Het optreden vond plaats in de studio van BOOM TV en het ging heel goed!

Terug

Wandel 2 daagse

Elk jaar, in de maand juni, wordt er vanuit de 3 hoofdlocaties van De Twentse Zorgcentra, de ColckHof, de LosserHof en ’t Bouwhuis, lekker gewandeld. Het is dan namelijk weer tijd voor de wandel-2-daagse! Een sportieve en gezellige happening met livemuziek en gezonde lekkernijen. Alle cliënten kunnen hier aan meedoen want er wordt altijd gezorgd voor extra handen (rolstoelduwers en bemanning van de posten onderweg). Hiervoor wordt jaarlijks met succes een beroep gedaan op eigen medewerkers en Stichting GOAL. Elk jaar is het spannend of de weergoden ons gunstig gezind zijn. Dit voorjaar kon de wandel-2-daagse in Losser helaas niet doorgaan vanwege het slechte weer. Omdat er zoveel belangstelling was, heeft de afdeling Recreatie besloten om in het najaar in de herkansing te gaan. Er kan dus toch gewandeld worden! Nog even goed trainen om blaren en spierpijn te voorkomen, een schietgebedje naar boven en dan kunnen we!

Kijk voor de exacte data en tijden op dtzcrecreatie.nl

 

Terug


In de afgelopen zomerperiode had een aantal groepen problemen met de vulling van het rooster. De inzet van vakantiekrachten en flexmedewerkers bood te weinig oplossing voor de invulling van de diensten. Met name op de LosserHof en ’t Bouwhuis was dit actueel en het betrof met name woongroepen. In de aanloop naar de zomerperiode zijn veel medewerkers bezig geweest met het oplossen van dit probleem door onder andere het opzetten van de zomertoer.


Op maandag 23 juli ging de zomertoer van start. In het kader van de zomertoer kregen alle groepen een gevulde picknickmand met lekkernijen, een strandbal en de vakantiekrant. In deze vakantiekrant stonden de (extra) activiteiten voor cliënten die in de zomer plaatsvonden. Daarnaast stonden er onderwerpen in waarmee medewerkers de cliënten konden vermaken, zoals recepten, puzzels, enz. Uiteraard werd er ook aandacht besteed aan medewerkers die zich inzetten voor de zomertoer.


De zomertoer van De Twentse Zorgcentra zit er inmiddels op! We danken iedereen die zich op welke manier dan ook heeft ingezet tijdens de zomertoer! De foto’s spreken voor zich…

Terug

Like dit artikel | 16

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden