Het is mooi weer en cliënten en medewerkers starten even rustig op met een kopje koffie in de schaduw onder de bomen van het terras bij ons Element. Na het kopje koffie gaan de begeleiders samen met de cliënten kijken naar wat ze willen doen vandaag en in welk tempo de cliënten dit kunnen doen.

 

Bij ons Element doet iedereen het in zijn eigen tempo en dit mag en kan ook heel goed. Er zijn 3 groepen met veel verschillende mensen maar het werkt gewoon goed samen. Er is veel respect voor elkaar, ook al gaat er wel eens iets mis. Iedereen accepteert elkaar hoe ze zijn.

Ons Element was voorheen DAC voor ouderen maar is nu voor iedereen beschikbaar. Jong en oud, dit maakt niet uit. Het was eerst even kijken of dit allemaal wel ging werken, maar het loopt eigenlijk heel goed samen. De jongeren leren van de ouderen en de ouderen fleuren op van de jongeren.

Raoul heeft stage gelopen bij ons Element en is nu werkzaam als vakantiekracht. Hij heeft zijn mbo opleiding niveau 3 Maatschappelijk Werk al afgerond. Hij ondersteunt en begeleidt de cliënten waar nodig. Hij voelde zich direct welkom. ‘‘Ik werd heel goed ontvangen en het is een heel gezellig team. Het werk is leuk om te doen en ik ben blij dat ik hier kan werken.’’

Dit is Koos. Koos maakt graag met iedereen even een praatje en laat uitgebreid zien wat je allemaal kunt doen bij ons Element en waar alles is. De verschillende ruimtes, de keuken, het terras, en natuurlijk zijn werkzaamheden. Hij vindt het leuk om inpakwerk te doen.

Bij ons Element zijn inpakwerkzaamheden een onderdeel van de vele activiteiten die er zijn. Per dag zijn er 2 activiteiten. Na de koffie gaat iedereen een eigen activiteit doen. Marleen stapt op de fiets, Gerrit gaat borduren, Arman gaat ranja rondbrengen en Jannie snijdt de aardbeien voor in de smoothie die ze vandaag gaan maken. Vrijwilligster Zwaantje helpt bij het koken op dinsdagmorgen. ‘‘Meestal helpen 3 cliënten mij bij het koken. Dit is ook precies goed. Ze vragen best veel aandacht. ‘Doe ik het wel goed?’ ‘Hoe moet dit?’ Het is heel leuk om te doen en we kijken goed wie bij elkaar past om te helpen bij het koken zodat de cliënten niet overprikkeld raken’’.

Gulsah begeleidt Arman bij het ranja rondbrengen. ‘‘Bij ons Element is de verscheidenheid in cliënten heel groot. We hebben jonge cliënten maar ook oude cliënten en het niveau verschilt ook veel. Maar ondanks dat iedereen zo verschillend is, zijn we hier echt in ons Element. Iedereen kan doen wat hij of zij leuk vindt om te doen en in eigen tempo. Dit maakt voor mij het werken hier ook zo leuk.’’

Na de eerste activiteit gaan ze allemaal gezamenlijk lunchen. Na de lunch gaat iedereen weer verder met een activiteit. Ze sluiten af met een kopje koffie voordat iedereen weer naar huis gaat.

Berlagelaan 2, 7606 ST Almelo
088 430 6256
onselement@detwentsezorgcentra.nl
www.onselement.nl

Like dit artikel | 2

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden