COLLEGIAAL
Niké Pleijhuis, eigenaar van de PLUS in Tubbergen, legt uit waarom Ruud zo’n goede werknemer is: ‘Ruud werkt hard, hij is collegiaal, vriendelijk en altijd bereid om klanten te helpen. Hij is gewoon een fijne collega. Bovendien weet hij precies wat hij moet doen, daardoor heeft hij weinig begeleiding nodig.’ Dit wordt bevestigd door Trudy Vloothuis, de huidige jobcoach van Ruud: ‘Dat klopt helemaal. Ruud weet wat hij moet doen en hij doet dat ook. Soms zelfs iets te veel, dan zijn wij er om hem wat af te remmen.’
WERKSCHEMA
Wat is dan dat werk dat Ruud zo goed doet? Dat vertelt hij zelf: ‘Maandag de groenteafdeling schoonmaken, dinsdag de groente bijvullen, woensdag producten prijzen op de broodafdeling, donderdag de zuivel bijvullen en vrijdag de flessenband leeghalen.’ Je zou denken dat Ruud met zoveel verschillende taken wel een favoriete afdeling heeft. Dat blijkt niet zo te zijn: ‘Alles is even leuk en er is geen vervelend werk.’
RONDJE
Om te horen of de collega’s in de winkel ook zo enthousiast zijn over Ruud, maken we een rondje. We komen langs de slagerij en ontmoeten slager Emiel. We vragen hem of hij het goed kan vinden met Ruud. ‘O ja’, is het vlotte antwoord. ‘Ruud haalt iedere dag koffie voor me en we maken veel grapjes samen’. Spontaan breekt er een ondeugende glimlach door op Ruud z’n gezicht. Ondertussen zijn we gespot door Heidi, die op de groenteafdeling staat. ‘Waar is Ruud? Ik heb hem nodig’. Zelfs als Ruud een half uurtje weg is voor het interview, gaan de collega’s al naar hem op zoek; Ruud is inderdaad onmisbaar!