Wie zitten er ook alweer in het MT? En waar staan ze eigenlijk voor? 
Dat zijn de vragen die we in deze rubriek willen beantwoorden. 
Iedere editie wordt één van de MT-leden gevolgd door een cliënt.

Lees verder

Twee bestuurders in plaats van één. En voor het eerst vrouwen in plaats van mannen. Een bijzondere situatie, die vraagt om een nadere kennismaking. Deze keer is het niet één cliënt die als journalist optreedt, maar schakelen we vijf cliënten van het team cliëntcommunicatie in.

Twee bestuurders

Het team vraagt direct hoe dat nou moet met twee bestuurders: “Wie gaat er over het geld?” en: “Wie is er eindverantwoordelijk?” Zo, dat zijn niet de makkelijkste vragen. Aan de andere kant, het antwoord is best eenvoudig: “We zijn samen verantwoordelijk. Leontine weet iets meer over financiën en Annamiek over andere dingen, maar we zijn samen de Raad van Bestuur.” Dat klinkt mooi, maar werkt het echt zo? Die vraag onthouden we. Een week later krijgen we namelijk de gelegenheid om verder door te vragen. Namens het team is Peter aanwezig om de dames het hemd van het lijf te vragen.

Oneens?

En dat doet hij! Zo vraagt Peter zich af of Annamiek en Leontine het weleens niet eens zijn met elkaar. Gelukkig kunnen de dames het goed met elkaar vinden en overleggen ze regelmatig. Dat betekent niet dat ze overal precies hetzelfde over denken, maar wel dat ze samen optrekken. Dat brengt ons terug bij het interview van een week eerder. Annamiek en Leontine zijn samen de Raad van Bestuur, maar betekent dat dan dat ze alles samen doen? “Nee. Veel kennismakingsbezoeken doen we samen, maar daarna verdelen we het werk en krijgen we allebei bepaalde aandachtsgebieden.”

Vergaderen

Dat blijkt ook wel als Peter vraagt wat de dames vandaag zoal gedaan hebben. Leontine heeft een afspraak gehad met Marije, de concerncontroller. Die afspraak ging over het financiële beleid van 2018 en 2019. Annamiek heeft gesproken met Bas, manager HIFI (Huisvesting, Inkoop, Facilitair bedrijf, ICT). Dit gesprek ging over huisvesting, bijvoorbeeld van de dagbesteding in Enschede. Vanmiddag is er tijd gereserveerd om notities te lezen en vergaderingen voor te bereiden. “Eén keer in de week proberen we zo’n moment in te plannen, want verder zit onze tijd vol met afspraken en vergaderingen.”

Actualiteit

Daar gaan we even op door. Want hoe gaat dat nu met de MT-vergaderingen? Met één bestuurder is het duidelijk, maar hoe je dat met z’n tweeën? Daar is goed over nagedacht. “We zijn om de beurt voorzitter van de MT-vergadering. Eén van ons is voorzitter en de ander kan zich dan meer met de inhoud bezighouden. En de volgende keer doen we het andersom.” Vervolgens zijn we benieuwd wat die inhoud dan is. “Wat zijn actuele onderwerpen op dit moment?” Een korte vraag, met een lang antwoord. Er speelt namelijk een heleboel. Bijvoorbeeld het vervolg op de zelforganisatie van teams, het hoge ziekteverzuim, de krapte op de arbeidsmarkt, het melden van incidenten, enz.

De rollen omgedraaid

Na deze opsomming worden de rollen omgedraaid. We vragen Peter of hij nu een idee heeft wat de Raad van Bestuur doet. En ja hoor, Peter kan het heel goed samenvatten: “Ze coördineren wat er gebeurt binnen De Twentse Zorgcentra.” Ook Annamiek en Leontine hebben een vraag aan Peter. “Hoe vond je het om dit interview te doen?” Daar is Peter duidelijk over: “Het was heel leuk, maar ik had niet verwacht dat jullie de bestuurders zouden zijn. Dat zijn toch meestal mannen?” Inderdaad, tot nu toe bestond de Raad van Bestuur uit mannen, maar nu niet meer.

Bekijk de film

Van het interview door het team cliëntcommunicatie is een filmpje gemaakt. Ben je benieuwd waar Annamiek en Leontine wonen, wat hun hobby’s zijn en welk eten ze lekker vinden? Bekijk dan hier het filmpje.

Like dit artikel | 9

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden