Voor de actuele agenda verwijzen wij
u graag door naar www.dtzcrecreatie.nl

NK Curling

Lees verder

Werkgroep Verkeer

Lees verder

Boekje Rika

Lees verder

FC Twente

Lees verder

Open Dag

Lees verder

NK Curling

Locatie het Midden van De Twentse Zorgcentra gastheer bij NK Curling. 


Vrijdag 2 maart vond voor het eerst het NK Curling plaats, in Vriezenveen. Voor de deelnemers en medewerkers van het Midden, locatie van De Twentse Zorgcentra, was het een hele speciale dag. Zij waren namelijk gastheer van dit evenement.

Hoewel het vroor dat het kraakte, waren de deelnemers van het Midden best te porren voor een potje curling. Zeker toen de burgemeester van Twenterand haar opwachting maakte, waren ze in groten getale buiten te vinden. Daar werden ze verwend door de aanwezige horeca-ondernemers met warme chocomel, mutsen en handschoenen.

Weer binnen moest er gewoon gewerkt worden, want de bezoekers van het evenement hadden ook wel trek in een kopje koffie of een warme snack. Ondertussen ging ook de dagbesteding gewoon door. Weliswaar iets anders dan anders, maar dat mocht ook wel op deze speciale dag…

Terug

FC Twente

Afgelopen periode zijn diverse cliënten naar de thuiswedstrijden van FC Twente geweest. De afdeling Recreatie heeft namelijk gedurende de hele competitie vier vrijkaarten. Deze worden elke wedstrijd verloot onder de aangemelde belangstellenden. In december zijn de wedstrijden van FC Twente tegen Ajax, ADO Den Haag en Vitesse bezocht door groepjes cliënten. In januari waren FC Twente tegen Cambuur en PSV aan de beurt en recentelijk zijn we op uitnodiging van Huuskes, onze maaltijdleverancier, met 25 personen naar FC Twente – AZ geweest. Dit was in het kader van Scoren in de wijk. Deze wedstrijd mochten we, lekker warm, bekijken vanuit de skybox, maar werd helaas verloren.

De projecten van ‘Scoren in de wijk’ richten zich globaal gezien op vier aandachtsgebieden: Sport, Gezondheid, Scholing en Betrokkenheid. Het zijn de sectoren voor een breed scala aan samenhangende activiteiten, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de mobiliserende en verbindende kracht die van de voetbalclub uitgaat. Kijk voor meer informatie op  www.scorenindewijk.nl

Cliënten kunnen zich (laten) inschrijven voor een wedstrijd. Door middel van een loting beslist de afdeling Recreatie wie er dan naar toe mogen. Meer weten? Neem dan contact op met de afdeling Recreatie via recreatie@detwentsezorgcentra.nl

Terug

Boekje Rika

“Anders. Gewone bijzondere gedachten”

Op vrijdag 9 maart was het signeerfeest ter ere van de uitreiking van de gedichtenbundel “Anders. Gewone bijzondere gedachten” van Rika Santhuizen, bewoonster van de LosserHof. Het officiële gedeelte voor genodigden bestond uit de presentatie van het boek en aandacht voor de schrijfster. Ook werd Elly den Uyl, een collega van Rika die de tekeningen in het boek heeft gemaakt, in het zonnetje gezet. Vervolgens werden de eerste exemplaren uitgereikt aan een aantal aanwezige familieleden en aan Anton Maas, bestuurder van De Twentse Zorgcentra. Daarna kon iedereen zijn of haar eigen boek laten signeren tijdens de gezellige nazit.

Ook voor de inwendige mens werd gezorgd. De prachtige petitfourtjes, verzorgd door HeerlijkHappy uit Almelo, smaakten heerlijk en de overige catering was uitstekend geregeld door deelnemers van Restaurant de LosserHof.

“Als je kijkt naar de mogelijkheden in plaats van naar de beperkingen, kan iemand bloeien en komt iemand tot zijn recht.” De gedichtenbundel van Rika is te bestellen via boekscout.

 

Terug

’t Bouwhuis in Enschede is een erf


Ruim een jaar geleden was de eerste bijeenkomst van de Werkgroep Verkeer. Opgestart naar aanleiding van opmerkingen van cliënten van ’t Bouwhuis over de overlast van auto’s die op plekken staan die daar niet voor bedoeld zijn en de snelheid van verkeer dat over het terrein rijdt. De bewoners zelf hebben toen ook een eigen Bewonerswerkgroep opgestart om de Werkgroep Verkeer van input te voorzien. Intussen is ’t Bouwhuis sinds 1 januari 2018 een erf geworden met alle daarbij horende (verkeers-)regels. Er zijn houten bloembakken geplaatst op de toegangsweg als snelheidsremmende maatregel en er zijn borden geplaatst om aan te geven waar geparkeerd mag worden.

Lees verder


De belangrijkste regels zijn:

1. Parkeren op de grote parkeerplaats of in de blauwe zone.

• Op P1 én P2 (direct links en rechts na de hoofdingang) mag je blijven staan zolang als je wilt. Let er wel op dat je netjes in de vakken parkeert, anders is de parkeerplaats te snel vol!

• In de blauwe zone mag je met je parkeerschijf maximaal 2 uur blijven staan. Deze parkeervakken zijn bv. bedoeld voor cliëntvertegenwoordigers die een cliënt wegbrengen of ophalen, schone was of boodschappen brengen en nog even snel een kop koffie drinken. Of slecht ter been zijn. Etc etc.

• Er zijn ook enkele gehandicaptenparkeerplaatsen. Hier mag je alleen parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart, goed zichtbaar achter de voorruit.

• Op alle andere plekken mag je geen auto parkeren.

• Er zal te zijner tijd nog een kleine extra parkeergelegenheid (P3) worden gerealiseerd achteraan op het terrein met name voor medewerkers die hun werkplek achteraan op het terrein hebben. Hier mag je ook de hele dag blijven staan. Als deze parkeerplaats gereed is, zullen we dat melden in het Digitaal Journaal.

• Als P1 en P2 vol zijn, mag er ook geparkeerd worden op het verharde gedeelte tegenover Bouwhuislaan 12-14, bij de linnendienst. Dit is een tijdelijke oplossing.

2. De maximale snelheid op ’t Bouwhuis is 15 km/uur.

3. Bewoners/wandelaars hebben altijd voorrang.

Op woensdag 10 januari hebben bewoners van ’t Bouwhuis samen met de Werkgroep Verkeer en twee wijkagenten geflyerd om de regels, die gelden op een erf, op een ludieke manier extra onder de aandacht te brengen. De flyeractie was oorspronkelijk gepland in december, maar is verzet vanwege het slechte weer. Gelukkig was het deze keer droog en hebben veel mensen een flyer gekregen. De reacties waren overwegend positief. De werkgroep Verkeer neemt de kritische opmerkingen mee in hun overleg. Inmiddels staan er al véél minder auto’s fout geparkeerd.


Met z’n allen zijn we op de goede weg om ’t Bouwhuis veiliger te maken voor haar bewoners!

Terug

Succesvolle Open Dagen bij De Twentse Zorgcentra

Donderdag 15 maart was de Open Dag van De Twentse Zorgcentra op locatie de LosserHof. Iedereen kon komen zien en ervaren hoe wij ons doel dat ‘iedereen zoveel mogelijk kan doen waar hij of zij blij van wordt’ proberen te realiseren.


Tussen 14.30 en 20.00 uur waren er drie informatiebijeenkomsten in het Ontmoetingscentrum. Deze waren vooral gericht op mensen die een opleiding willen volgen. Daarnaast waren er rondleidingen over het terrein van de LosserHof, waarbij onder andere een woongroep en een dagbestedingslocatie werden bezocht. In totaal hebben een kleine 100 geïnteresseerden in het BBL-traject de informatiebijeenkomsten bezocht. Zij kunnen gaan solliciteren voor een leerwerkplek binnen onze organisatie.


Daarnaast was er woensdag 14 maart een druk bezochte Open Dag bij de Groenderij in Almelo. Bij de Groenderij staan leren, werken en activeren voorop. Bijzonder talent krijgt dan ook alle ruimte om zich als hovenier, houtzager, kweker, of facilitair medewerker te ontwikkelen. Tevens kunt u er terecht voor brandhout, tuinonderhoud en seizoensproducten.


Tenslotte was donderdag 15 maart de Open Dag bij het Midden in Vriezenveen. Het Midden is een mooie werkplek voor mensen met een (verstandelijke) beperking en/of grote afstand tot de arbeidsmarkt en is gevestigd op het terrein van voetbalvereniging DOS’37 uit Vriezenveen. Het was een geslaagde dag! Zowel de Groenderij als het Midden zijn onderdeel van De Twentse Zorgcentra.


De Open Dagen waren in het kader van de landelijke Week van Zorg en Welzijn van 12 t/m 17 maart 2018. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openden tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Het thema van 2018 was ‘Maak kennis met kunde’.

Terug

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden