Het is altijd gezellig als Maurice Grobben en Esther Pol elkaar zien. Esther: “Maurice is altijd enthousiast als ik kom. Wij vervelen ons nooit.”


Al jaren doen ze om de twee weken ‘iets leuks’ samen. Dan gaan ze wandelen of fietsen. Bij slecht weer brengen ze bijvoorbeeld een bezoekje aan een tuincentrum. Zo leer je elkaar in de loop der jaren goed kennen, beamen ze. Maurice (27 jaar) ziet Esther dan ook niet als vrijwilliger, eerder als ‘een tweede moeder’. Esther op haar beurt beschouwt de uitstapjes met Maurice niet als iets vrijblijvends. “Ik zal nooit zomaar wegblijven. Als ik een keer niet kan op vrijdag, vind ik dat jammer. Dan spreken we vaak iets anders af, op zaterdag of zo.”

Molen van Bels

Deze vrijdag staat een wandeling van acht kilometer op het programma, in de buurt van de Molen van Bels. Ze rijden er met de auto naartoe.

De molen is niet zo ver weg, een kilometer of zes. Maurice woont in Tubbergen, aan de Veldleeuwerik, in een gezellig appartement. “De omgeving is prachtig; Vasse, Mander, Ootmarsum”, zegt Maurice. “Je kunt hier heel mooi wandelen en fietsen.”

Maurice houdt van de natuur. Hij is ‘een bostype’, zoals hij het zelf zegt. Hij is graag buiten. Zijn moeder nam hem vroeger vaak mee naar het bos als hij thuis ‘te druk’ was. In het bos kwam hij tot rust. “Daar kon ik me uitleven. Misschien dat ik daarom zo van het bos houd.”

In de buitenlucht

De rest van de week brengt Maurice ook veel tijd door in de buitenlucht; één dag per week houdt hij samen met collega’s van De Groenderij het groen bij op recreatiepark ’n Kaps. Verder werkt hij op zorgboerderij Stal de Schultenhof. In het weekeinde is hij regelmatig te vinden bij scouting De Blauwe Reigers in Almelo.

Toen Esther een jaar of zes geleden vond dat ze wat tijd over had, besloot ze zich aan te melden als vrijwilliger. “Ik had een mailtje gestuurd naar de Veldleeuwerik, met de vraag of ze iemand zochten, en zo kwam ik in contact met een van de coördinatoren vrijwilligerswerk van De Twentse Zorgcentra en uiteindelijk met Maurice. Ik woon in Tubbergen, dus ik zocht iets dichtbij huis.”

Dezelfde interesses

Het klikte met Maurice. “We hebben dezelfde interesses”, vertelt Esther. “Ik ga ook graag de natuur in, ben sportief.” Voor Maurice zijn de uitstapjes “best wel belangrijk”, zegt hij. “Ik vind het moeilijk om mijzelf te vermaken. De begeleiders hier hebben niet heel veel tijd om te gaan wandelen.”

Tijdens haar opleiding tot verpleegkundige – Esther werkt als praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk in Oldenzaal – liep ze stage bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. “Daar trok ik er met bewoners op een tandem op uit. Superleuk. Het enthousiasme dat je dan ziet, is prachtig.”

Maurice en Esther hopen samen de komende jaren nog heel veel uitstapjes te kunnen maken.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden