De artikelen staan hieronder in de gekleurde balken. Door op het plusje te klikken opent het artikel. Na het lezen kan het artikel eenvoudig gesloten worden door op het kruisje te klikken.

Voor de actuele agenda verwijzen wij u graag door naar www.dtzcrecreatie.nl

Kerstkaarten-ontwerpwedstrijd Mecal

Kerstkaarten-ontwerpwedstrijd Mecal

Begin november zijn 11 cliënten/kunstenaars en begeleiding naar het bedrijf Mecal in Enschede geweest voor een lunch in combinatie met de prijsuitreiking van de kerstkaarten-ontwerpwedstrijd waar de cliënten aan mee hadden gedaan. Ongeveer 2 maanden geleden werd De Twentse Zorgcentra door Lisanne van Mecal benaderd of er interesse was om mee te doen met een ontwerpwedstrijd. Er zijn vervolgens 4 ateliers benaderd (Atelier BoWi, Atelier Bouwhuis, DAC Leemhorst en Teken- en schilderatelier LosserHof) of zij daar mogelijkheden voor zagen en mee wilden doen. Lisanne is bij alle ateliers langs geweest om uit te leggen wat de bedoeling was. Want het moest geen gewone kerstkaart worden met kerstmannen, arreslee, kerstbomen en sneeuw. Maar een kaart die aansloot bij wat ze bij Mecal doen. De kunstenaars kregen van Lisanne te horen dat ze na moesten denken over de toekomst en hoe dat eruit zou kunnen zien. Vervolgens zijn ze hard aan het werk gegaan.


Begin november zijn alle kunstenaars dus naar Mecal gekomen mét hun ontwerp(en). Deze hebben ze stuk voor stuk gepresenteerd aan de jury. Bijna viel halverwege alles in het water, omdat het brandalarm afging en iedereen naar buiten moest. Maar gelukkig konden ze snel weer naar binnen en ging de jury overleggen. Ondertussen konden de aanwezigen genieten van een heerlijke lunch. De jury heeft 3 ontwerpen gekozen die aansluiten bij de drie verschillende bedrijfsdivisies van Mecal. Maar alle ontwerpen krijgen een plekje op de kerstkaarten. Deze worden door Mecal over de hele wereld naar hun relaties verstuurd, dus dat is best bijzonder! Voor alle kunstenaars was er een mooie beker en de drie winnaars kregen nog een extra attentie. Het was een geslaagde bijeenkomst en iedereen heeft ervan genoten. Dank aan Bureau Zeggenschap voor de begeleiding!

terug

12,5 jarig jubileum Leerwerkbedrijf CIREX

12,5 jarig jubileum Leerwerkbedrijf CIREX

Op vrijdag 1 december jl. bestond Leerwerkbedrijf CIREX 12,5 jaar. Natuurlijk kon dit heugelijke feit niet ongemerkt voorbij gaan. Tussen 13.30 en 15.30 uur was er een feestelijke receptie op de eigen locatie aan de Bornsestraat 365 in Almelo.


Vanaf 13.30 uur kwamen de eerste gasten binnenlopen: medewerkers van CIREX, familie en bekenden. De cadeau-tafel werd gevuld en het gebak smaakte heerlijk. Tijdens het officiële gedeelte heette één van de begeleiders van Leerwerkbedrijf CIREX iedereen welkom en gaf daarna het woord aan de commercieel directeur van CIREX. Hij sprak zijn waardering uit voor de fijne samenwerking en had voor iedereen een mooi T-shirt als cadeau. Andersom heeft De Twentse Zorgcentra leuke gebaksbordjes met afbeeldingen gemaakt voor CIREX. Ook de jubilarissen van het Leerwerkbedrijf werden gehuldigd en in het zonnetje gezet; zij waren 12,5 jaar aan het werk! Daarna was het tijd voor een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.


Leerwerkbedrijf CIREX is een onderdeel van De Twentse Zorgcentra. Bij CIREX worden stalen onderdelen gegoten voor de automobielindustrie en procestechnologie m.b.v. de verloren ‘wasmodelmethode’. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, Tsjechië en Slowakije met een hightech ingericht productieproces in Almelo.


Binnen het Leerwerkbedrijf wordt gewerkt aan persoonlijke leerdoelen en de mogelijkheid verder deel te nemen aan de samenleving en te groeien op de participatieladder. Hierbij kijken de begeleiders naar wat een deelnemer al kan en wat hij/zij nog moet leren om deze doelen te bereiken. Doorgroeien naar het reguliere bedrijfsleven onder begeleiding van een job-coach behoort tot de mogelijkheden. Bij Leerwerkbedrijf CIREX kunnen mensen met een beperking en/of (grote) afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op doen, waarbij ieders kwaliteiten tot hun recht kunnen komen. De werkzaamheden van het Leerwerkbedrijf komen rechtstreeks uit het productieproces van de fabriek.

terug

Decembermaand, feestmaand!

In de maand december is het altijd een drukte van belang. Eigenlijk begon het eind november al met de intocht van Sinterklaas in Nederland. Natuurlijk maakte die beste man ook dit jaar weer tijd vrij in zijn agenda om de LosserHof, ’t Bouwhuis en de ColckHof te bezoeken. Vol verwachting klopten de harten van de aanwezige deelnemers. Een spannende tijd…

 

Direct aansluitend begon de Adventstijd; de aanloopperiode naar Kerst! Ook deze keer waren er weer diverse kerkdiensten en sfeervolle adventstochten gepland. Bewoners, medewerkers en familieleden zijn druk geweest om er leuke activiteiten van te maken. Ze leefden tijdens de gezellig verlichte tocht mee met Josef en Maria. Onderweg kwamen ze onder andere herders en  kerstengelen tegen en er werden kerstliedjes gezongen en gespeeld, van “O Dennenboom” tot “De Herdertjes lagen bij nachte”. Na afloop stond er warme chocolademelk klaar om weer op te warmen.

Deze week (de week voor Kerst) zijn er twee verschillende kerstvieringen gepland; de belevingsvieringen en het kerstspel. Aan het kerstspel zal een thema verbonden worden. De belevingsvieringen zijn voor groepen met bewoners die gebaat zijn bij een kleinschaligere opzet van de vieringen. Groepen worden persoonlijk op de hoogte gebracht over de verdeling over de kerstvieringen. Bij alle vieringen zijn ook ouders en verwanten van harte welkom. Raadpleeg de precieze data in de kalender klik hier.

terug

Rondbrengen kerstattenties medewerkers De Twentse Zorgcentra

Afgelopen week heeft de Kerstman de kerstattenties voor alle medewerkers van De Twentse Zorgcentra rondgebracht. Zoveel mogelijk op de eigen werkplek van de medewerkers. Door het slechte weer en code rood is het helaas niet gelukt om alles te bezorgen. De kerstattentie staat dit jaar voor Gluk in’n tuk. Deze Twentse spreuk (die ‘Gelukkig Nieuwjaar!’ betekent) komt voort uit een traditie waarbij kinderen op Nieuwjaarsochtend al zingend de straat op gingen. Bij ieder huis belden ze aan en kregen dan voor hun gezang een muntje.Voor 2018 wensen we iedereen veel gluk in’n tuk!

terug

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden