Joan is enthousiast over haar gesprek in het kader van ‘Mijn Leven’. “Ik had het goed voorbereid. Ik heb zelf het werkboek ingevuld op de computer. Ook heb ik er via internet plaatjes bij gezocht, dan ziet het er mooier uit.” En het gesprek zelf? “Dat ging heel goed. Ik heb zelf bepaald waar we het over zouden hebben. Ik heb voorgelezen uit mijn werkboek en ik heb het laten zien.”

lees verder

De begeleiders die bij het gesprek aanwezig waren, bevestigen het verhaal van Joan. Ze zijn het er allemaal over eens dat Joan het gesprek grondig had voorbereid. Daardoor wist ze goed haar mening over verschillende onderwerpen onder woorden te brengen. Daarbij kwamen er ook lastige onderwerpen aan bod, bijvoorbeeld het contact en de communicatie met de groepsleiding. Gelukkig was de sfeer open, waardoor gezegd kon worden wat er nog niet goed gaat. Samen zijn er afspraken gemaakt om misverstanden te voorkomen.

Was het nu een heel ander gesprek dan vorig jaar? Wat Joan betreft wel. “Toen waren er nog geen boekjes en moest je het uit je hoofd doen. Nu is het veel makkelijker. Je kunt dingen van tevoren opschrijven in het werkboek en je kunt plaatjes gebruiken.” Joan raadt andere bewoners en deelnemers aan om het ook zo te doen. “Het is heel leuk om te doen. En zo kun je alvast nadenken over allerlei dingen die met jouw leven te maken hebben. Begeleiders kunnen daarbij helpen als het moeilijk is. Je kunt ook vertellen welke tekst je in het werkboek wilt hebben en plaatjes kun je ook aanwijzen als je ze niet zelf kunt uitknippen.”

De begeleiders zijn het hiermee eens. “Het hoeft niet altijd precies op deze manier. Als het maar past bij de cliënt en bij zijn of haar leven. Veel cliënten zijn in staat om zelf mee te denken. Over de gespreksonderwerpen, over wie er bij het gesprek aanwezig moeten zijn, over hun dromen en wensen, enzovoort.” Over dromen heeft Joan het ook gehad. “Ik wil graag een keer naar Amerika, maar volgens de leiding is dat heel duur en moeilijk te regelen. Misschien zijn er wel mogelijkheden waar ze nog niet aan gedacht hebben.”

Uiteraard zijn er ook cliënten voor wie deze manier van voorbereiden en gesprek voeren niet haalbaar is. Toch hoeft dan niet alles bij het oude te blijven. Ook met cliëntvertegenwoordigers kan een open gesprek gevoerd worden over het leven van de cliënt. En ook cliëntvertegenwoordigers kunnen gebruik maken van het werkboek, zowel bij de voorbereiding als bij het gesprek zelf. In alle gevallen is het doel hetzelfde: een goed leven voor de cliënt.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden