Wie zitten er ook alweer in het MT? En waar staan ze eigenlijk voor? Dat zijn de vragen die we in deze rubriek willen beantwoorden. Iedere editie wordt één van de MT-leden gevolgd door een cliënt.

lees verder

Geld, daar kan Marco wel over meepraten. Dat komt goed uit, want we zijn op weg naar Marije de Koning, manager van de dienst Finance, Control & ICT (FC&I).

Samen sluiten we aan bij een afspraak van Marije met de medewerkers van AO/IC, Edwin Lantinga en Martin Nijhuis. Het gaat er niet over wat die moeilijke afkorting betekent (voor de nieuwsgierige lezer: AO/IC betekent Administratieve Organisatie en Interne Controle). Het gaat vandaag over kascontroles. Edwin en Martin leggen uit dat iedere groep een geldkistje en bankpasjes heeft. Marco kan dit bevestigen: zowel op zijn woongroep als op zijn werk is er zo’n kistje. Wat Martin en Edwin doen, is controleren of er goed wordt bijgehouden wat er in en uit het kistje gaat en wat er met de bankpasjes wordt betaald.

Verder moeten groepen bijhouden welke uitgaven voor cliënten moeten worden terugbetaald door de cliënt. Daar heeft Marco wel wat over te zeggen: als hij kleren nodig heeft of iets anders, gaat hij met zijn vader winkelen. Dat is natuurlijk ook een goede oplossing, dat familie of andere vertegenwoordigers zelf met hun verwant op stap gaan!

Wat is de rol van Marije in deze kascontroles? Marije komt in beeld als er grote ‘misstanden’ of onduidelijkheden geconstateerd worden. Bijvoorbeeld als het onduidelijk is of de sinterklaascadeautjes van het afdelingsbudget betaald mogen worden. Marco is ineens weer bij het gesprek betrokken. Hij heeft ook nog wel wat wensen voor Sinterklaas. Hij wil graag een eigen drumstel, want iedere dinsdag drumt hij bij Rintintin. Hij is wel aan het sparen, maar een drumstel is heel duur!

Marije komt ook in beeld wanneer er een vermoeden bestaat dat er geld uit het kistje verdwenen is.

In de tweede afspraak vragen we Marije of ze altijd bezig is met geld. Dat blijkt niet zo te zijn. Zo valt bijvoorbeeld ook het CliëntServiceBureau (CSB) onder haar dienst. Eén van de taken van het CSB is het registreren waar cliënten wonen en werken. Daar kan Marco zich iets bij voorstellen. Eén van zijn medebewoners is namelijk pas verhuisd naar een andere woongroep, dus dat moet wel goed genoteerd worden. Verder vertelt hij ons vol enthousiasme dat hij de ochtenden in werklokaal 7 werkt en de middagen bij de APAD.

Terug naar Marije. Wat vindt zij het leukste aan haar werk? Na een paar tellen nadenken komt het antwoord: de contacten met de mensen. Wie dat zijn? Allereerst natuurlijk de managers en medewerkers van haar eigen afdelingen, maar daarnaast ook haar mede-MT-leden, de financiële commissies van de OR en de CCR, de Raad van Bestuur, de Raad van Toezicht en niet te vergeten de externe betrokkenen. Dat zijn bijvoorbeeld de belastingdienst en de banken. Marije heeft deze ochtend de belastingdienst nog op bezoek gehad. Met een positieve uitkomst: de organisatie krijgt nog geld terug. Dat is goed nieuws!

Tot slot vragen we nog of Marije weleens op Marco’s groep geweest is. Dat is niet het geval, maar Marco laat weten dat ze van harte welkom is. Daar is Marije blij om; goed contact tussen het primaire proces en de ondersteunende diensten is belangrijk om samen een goed leven voor de cliënt te realiseren.

Feiten en cijfers van kascontroles

  • ieder jaar worden er ongeveer 50 kascontroles uitgevoerd

  • in 3 jaar tijd krijgen alle groepen bezoek voor een kascontrole

  • bij alle afdelingen waar een kascontrole plaatsvindt worden ook alle pasboeken gecontroleerd

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden