Uut Twente in een nieuw jasje

De artikelen staan hieronder in de gekleurde balken. Door op het plusje te klikken opent het artikel. Na het lezen kan het artikel eenvoudig gesloten worden door op het kruisje te klikken.

Voor de actuele agenda verwijzen wij u graag door naar www.dtzcrecreatie.nl

Het EKO-team stelt zich voor

Het EKO-team stelt zich voor

Wij zijn het Expertiseteam Kortdurende Ondersteuning, kortweg EKO-team. Ons team is een onderdeel van het zorg- en behandelaanbod binnen De Twentse Zorgcentra, en biedt ondersteuning aan teams of begeleiders die vragen hebben rondom moeilijk verstaanbaar gedrag van cliënten. De vragen kunnen heel divers zijn: preventief; bij veranderingen in gedrag die voor cliënt en omgeving niet wenselijk zijn, tijdens crisissituatie of terugbrengen van Vrijheidsbeperking. We beschikken over diverse methodes die ingezet kunnen worden om samen de situatie rondom de cliënt te analyseren en te werken aan een Goed Leven voor de cliënt en Mooi Werk voor de medewerker.

terug

De leden van het EKO-team: Harry Pot, Mieke Hoederboom, Leo Mulder, Lilian Krukkert, Blancefloer van der Tuijn, Jeroen te Lindert, Rene Warmerdam, Robert Beuvink, Nicole ter Haar, Carolien van der Meijden, Carmen Krake, (niet iedereen staat op de foto).

In samenwerking met de betrokkenen rondom de cliënt kunnen we het volgende betekenen:

1. Kwaliteitsverbetering in de begeleiding naar de cliënt

2. Streven naar een optimale werkomgeving voor de medewerker

3. Expertise vergroten ten behoeve van de cliënt

4. Vaardigheden en kwaliteiten ontwikkelen op de woon- of werkplek

5. Gebruik maken van eigen deskundigheid

6. De betekenis van het gedrag ontdekken

Wil je gebruik maken van onze ondersteuning? Neem dan contact op via mail met: EKO Team EKOteam@detwentsezorgcentra.nl, natuurlijk kun je ook één van de teamleden aanspreken.

Sander Boschkertoernooi wederom groot succes!

Sander Boschkertoernooi wederom groot succes!

Het Sander Boschker toernooi, woensdagmiddag 3 mei, met de selectie van FC Twente en onze cliënten was wederom een groot succes. “Nieuwe lente bij FC Twente” was het thema en zo voelde het ook. In de finale was FC Hark ‘n net iets te sterk voor FC Grös 2 kontjes dus FC Hark ‘n ging er met de beker vandoor. Maar gelukkig voelde iedereen zich de winnaar! Dank aan Stichting GOAL, Menzis en FC Twente en tot volgend jaar…

terug

Jaarlijkse GOAL Waarbeekdag weer gezellig druk!

Jaarlijkse GOAL Waarbeekdag weer gezellig druk!

Stichting GOAL is een organisatie die zich richt op het welzijn van verstandelijk gehandicapten en ouderen in Twente. Door de wederzijdse positieve ervaringen gaan we steeds meer en intensiever samenwerken met het bedrijfsleven. Door deze samenwerking ontstaan geweldige projecten die voor zorgorganisaties uniek zijn.

Afgelopen jaar hebben we een dag lang attractiepark de Waarbeek af kunnen huren. Vanwege het grote succes is dit evenement op vrijdag 19 mei herhaald. Speciaal voor de doelgroep mensen met een verstandelijke beperking!

De attracties werden aangepast, de in- en uitstaptijd werd verruimd en er stonden extra mensen bij de attracties om te ondersteunen. Naast deze aanpassingen werd er ook nog een bakje patat, een blikje drinken, een ijsje én een terugkomkaartje van de Waarbeek aangeboden. Het was weer gezellig druk!

terug

Bezoek van cliënten aan arrestantencomplex Borne

Bezoek van cliënten aan arrestanten-
complex Borne

Op 29 mei zijn ongeveer 30 cliënten naar het arrestantencomplex in Borne geweest voor een survival/bootcamp. De chef van de politie Enschede en TV Oost waren hierbij aanwezig. Het was een zeer geslaagde dag.

terug

Samen Leven Perspectief 2017-2020

Samen Leven
Perspectief 2017-2020

Vrijdag 12 mei was een bijzondere dag voor De Twentse Zorgcentra. Bestuurder Harry Finkenflügel presenteerde het perspectief voor de komende vier jaar. En wel op een heel speciale manier: de strategie is hertaald zodat het ook voor cliënten begrijpelijk is.

Het was bewust op de dag van de Zorg. Vorig jaar op 12 mei werd met een theatervoorstelling door onze cliënten de aftrap gegeven van een bijzonder project. Diverse beleidsstukken zijn hertaald en voor cliënten toegankelijk gemaakt middels prentenboeken en animaties. Dit vergroot de zeggenschap en eigen regie van onze cliënten, waardoor ze beter kunnen deelnemen aan de alledaagse dingen. Inmiddels zijn er zes prentenboeken verschenen rondom thema’s als vrijheid en veiligheid, privacy en seksualiteit. Samen zitten ze in een mooie verzamelbox.

En nu dus ook de strategie! In een prachtig prentenboek – letterlijk ‘out-of-the-box’ – wordt in klare taal geschetst wat De Twentse Zorgcentra de komende vier jaar voor ogen heeft.

Tijdens de interactieve middagbijeenkomst op onze zorgboerderij de Rökker overhandigde bestuurder Harry Finkenflügel de eerste exemplaren van ‘Samen Leven’ aan een aantal voor ons belangrijke personen, waaronder uiteraard een cliënt en een medewerker.

terug

Afscheid burgemeester Sijbom

Afscheid
burgemeester Sijbom

Op zaterdag 8 april 2017 nam burgemeester Sijbom de gelegenheid om van de cliënten van de LosserHof afscheid te nemen. Dit werd in een informele sfeer gehouden waarbij ook het jubilerende Shantykoor uit Vlaardingen aanwezig was; zij vierden namelijk hetzelfde weekend hun 10-jarig bestaan.

Namens onze organisatie heeft Jan Doldersum burgemeester Sijbom bedankt. Maar juist de band met de cliënten stond centraal! Zo heeft Thijs Fleer als taxi voor de burgervader gefungeerd, met zijn eigen auto. Rika heeft een mooi gedicht geschreven en Paul heeft het cadeau van De Twentse Zorgcentra overhandigd. En Erna mocht zelfs een kus van Sijbom ontvangen. Ook Peter van RTVLoHo heeft een mooie kaars overhandigd namens RTVLoHo.

Naast de gezellige muziek ontbrak een hapje en een drankje ook niet. Kortom een zeer gezellige middag!

terug

Het boek 'Nest met spiegelei'

Anneke Doornbos (56) heeft een 27-jarige dochter met een verstandelijke beperking. Anneke heeft in een aantal columns in de Dichtbij verteld over haar ervaringen.

Op zondag 14 mei, Moederdag, is haar boek ‘Nest met spiegelei’ gelanceerd.

Haar boek bestaat uit korte verhalen en gedichten, waarin ze spiegelend terugkijkt op alle bijzondere momenten met haar ‘andere’ dochter. Een boek over onmacht, frustraties, tegenslagen en verwerking. Maar ook over verwondering, acceptatie, eigenheid, kracht, humor en groei.

‘Nest met spiegelei’ wordt uitgegeven in eigen beheer. Het boek kost €19,90 en is verkrijgbaar bij Reterink in Wierden, boekwinkel Bij de Aa te Almelo en via de website: www.nestmetspiegelei.nl

terug

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden