Dagbestedingslocatie
Bij Uitstek geheel vernieuwd

Met een tovertafel, snoezelbadkamer en een speciale tuin valt er meer te beleven bij de volledig vernieuwde dagbestedingslocatie Bij Uitstek in Nijverdal. “We kunnen allemaal leuke activiteiten bieden, en daar zijn we heel blij mee”, zegt begeleider Lisanne.

lees verder

Jantina ligt ontspannen languit op een zitzak op het kunstgras in de omheinde tuin, begeleider Kim vertrekt voor een korte wandeling met Wouter en Lauren, en begeleider Jeanet en vrijwilliger Christien nemen Ceciel en Mart mee naar een manege in de buurt waar ze gaan ‘huifbedrijden’. Zie hier het tafereel op een dinsdagmorgen bij dagbestedingslocatie Bij Uitstek, voorheen De Opvang.

De accommodatie aan de Zuidelijke Hoofddijk in Nijverdal is geheel vernieuwd, en dat is fijn, vertellen begeleiders Lisanne Meijerink en Laura Metske. Er zijn nu nog meer mogelijkheden om het cliënten naar de zin te maken. “Het werkt een stuk leuker zo”, vertelt Lisanne.

Gelukkiger

Cliënten leken het meteen naar hun zin te hebben bij terugkeer naar de verbouwde locatie, maar voor de renovatie hadden cliënten het ook al fijn. Laura: “Toen maakten we er ook altijd het beste van.” Alles draait hier om beleving en het prikkelen van de zintuigen. In totaal heeft Bij Uitstek 24 cliënten, er werken 12 medewerkers.

Bij Uitstek – ook de naam werd veranderd – is opnieuw ingedeeld. In plaats van één badkamer, waar ‘alles’ moest gebeuren, kwamen er drie, voor elke groep één. Eén van de badkamers is een snoezelbadkamer voorzien van een ligbad met bubbelmat en gekleurd licht. Iedere groep – de groepen heten Roos, Kamille en Lavendel – kreeg een goed geoutilleerde keuken. “Bij alles is gezocht naar een huiselijke sfeer”, zegt Laura.

Naar buiten kijken 

Grenzend aan de drie woonkamers kwamen aparte kamertjes voor deelnemers die zich overdag even willen terugtrekken. Er is volop rekening gehouden met hun behoeftes. Zo is er voor Jantina een kamer met genoeg ruimte voor een enorme zitzak, want daar ligt ze zo graag op. Dankzij de ‘halve’ deur krijgt ze rust, maar is er toch contact mogelijk. In een van de woonkamers is voor Irma een raam tot op de grond gemaakt, zodat ze goed naar buiten kan kijken.

Buiten is een belevingstuin met kruiden die je kunt voelen, ruiken en eten, een klaterend fonteintje en overal zitjes. Blij zijn de begeleiders met de ‘tovertafel’, waarbij figuren op tafel kunnen worden geprojecteerd die cliënten met hun handen kunnen laten bewegen. “We kunnen allemaal leuke activiteiten bieden, en daar zijn we heel blij mee”, zegt Lisanne, die samen met Laura ook muzikaal bijdraagt aan de sfeer en de prikkeling van de zintuigen. Laura zingt, Lisanne speelt gitaar.

Gezellige dag

Laura: “Het geeft een goed gevoel als je mensen een leuke dag kunt bieden. Als je iemand ziet opleven door een bepaalde activiteit, is dat fantastisch.” Lisanne zegt: “We zijn telkens bezig om te kijken hoe het nog beter kan. Door STERK (het programma Samen Toewerken naar Eigen Regie en Kracht) zijn ouders meer betrokken geraakt. Wij vinden het fijn als ze komen, dan kunnen ze zien wat hun kinderen doen. We brengen nu regelmatig een nieuwsbrief uit om iedereen op de hoogte te kunnen houden, en hebben een eigen website met een nieuw, eigen logo. Ook daar zijn we heel blij mee.”

Interesse?

Bel vrijblijvend voor een afspraak voor meer informatie met deze locatie:

Zuidelijke Hoofddijk 5a,
7443 RS Nijverdal
088 430 6165
bijuitstek@detwentsezorgcentra.nl
www.bijuitstek.nl

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden