Wie zitten er ook alweer in het MT? En waar staan ze eigenlijk voor? Dat zijn de vragen die we in deze rubriek willen beantwoorden. Iedere editie wordt één van de MT-leden gevolgd door een cliënt.

lees verder

Laetitia? Ja, na enig nadenken weet Sanne wel wie ik bedoel: Laetitia de Roy van Zuydewijn, manager van P&O. En over de vraag of ze haar wil interviewen, hoeft ze geen moment na te denken. Natuurlijk! Vol trots vertelt Sanne dat ze kan lezen. Dat komt goed van pas bij het voorlezen van de vragen!

Als eerste schuiven we aan bij een overleg van Laetitia met Hilde van der Woude. Hilde werkt bij het coördinatiepunt Flex. Laetitia heeft haar gevraagd om de bezetting in de zomervakantie te regelen, zodat er ook dan op alle woningen en DAC’s genoeg begeleiders aanwezig zijn. Samen bespreken ze de stand van zaken. Hilde toont Laetitia een overzichtelijk schema met verschillende kleuren. Er zijn dit jaar 120 aanvragen ingediend. Daarvan is meer dan de helft inmiddels ingevuld, deels met stagiaires die al bekend zijn in de organisatie en deels met uitzendkrachten. Voor Sannes groep is er ook een aanvraag ingediend, maar is er nog geen invulling gevonden. We hebben er echter alle vertrouwen in dat dat nog geregeld wordt. Hierbij wijst Sanne er op dat de Eekenhof een ‘hoog-niveau’-groep is, in tegenstelling tot veel groepen op ’t Bouwhuis. Daar heeft ze gelijk in. Hoewel de vereiste opleiding hetzelfde is, vragen beide type groepen een ander type begeleiders: meer verzorgend of juist meer begeleidend. Gelukkig houdt Hilde overal rekening mee!

Komen er met de inzet van stagiaires en uitzendkrachten niet teveel ‘vreemde gezichten’ op een groep? Laetitia legt uit dat er altijd minimaal één van de vaste begeleiders aanwezig moet zijn. Alleen maar ‘vreemde gezichten’ op de groep is niet toegestaan. Dat is ook de reden dat er nog maar met één uitzendbureau gewerkt wordt: Randstad. De bedoeling daarvan is dat mínder uitzendkrachten váker ingezet worden. Dat leidt tot bekendheid van De Twentse Zorgcentra bij de uitzendkrachten en nog belangrijker: bekendheid van de uitzendkrachten bij de bewoners en deelnemers. Daar kan Sanne over meepraten; ze vertelt over een stagiair die onlangs is begonnen op de Eekenhof. Dat is altijd even wennen. Aan de andere kant bevestigt Sanne dat er inderdaad altijd iemand is die ze kent; dat is fijn!

Na dit overleg interviewen we Laetitia over haar werk als manager P&O en over de werkzaamheden van haar afdeling. Die werkzaamheden blijken zeer divers te zijn: het opstellen van contracten, het uitzetten en opvullen van vacatures, loopbaanbegeleiding, reïntegratiebegeleiding, coördinatie van opleidingen, en zo nog veel meer zaken die te maken hebben met het werk van de medewerkers*. De rol van Laetitia hierin is vooral het vasthouden van de helicopterview: wie doet wat en wanneer, zijn er probleemsituaties die opgelost moeten worden, zijn er vernieuwingen die doorgevoerd moeten worden, enz. Desgevraagd laat Laetitia weten dat ze deze rol al 10 jaar lang met veel plezier vervult. Ze vindt het vooral leuk om samen dingen te bedenken waardoor het werk leuker of beter wordt.

Dat blijkt ook het antwoord op onze laatste vraag. Sanne vraagt haar namelijk of ze verder nog iets wil vertellen over haar werk. Na enig nadenken kiest Laetitia een onderwerp waar ze vooral trots op is: Ons TeamPortaal. Dit is een methode die groepen in kunnen zetten om hun team sterker te maken. De gedachte hierachter is dat een goed werkend team bijdraagt aan een Goed Leven voor de cliënt en Mooi Werk voor de medewerker.

Meer informatie over Ons TeamPortaal is te vinden op intranet: Ons TeamPortaal


*Wil je meer weten over de activiteiten van de afdeling P&O? Neem dan een kijkje op het intranet: afdeling P&O

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden