OP PAD MET SANDRA ABBINK
Dat er met staal mooie producten gemaakt worden bewijst CIREX wel. De gieterij met een grote vestiging in Almelo ontwikkelt voor de internationale- en automobiel industrie complexe stalen componenten. Dit alles klinkt misschien wel ingewikkeld, maar is mij onlangs goed uitgelegd door de werknemers van De Twentse Zorgcentra die actief deelnemen aan het arbeidsproces van CIREX.
LEES VERDER

Over het proces van het verloren wasmodel gieten heb ik eigenlijk niet zoveel onthouden. Wat ik wel onthouden heb is de samenwerking die heel bijzonder te noemen is. CIREX is een goede gastheer voor dagbesteding van De Twentse Zorgcentra.

In de internationale gieterij een unieke werkplaats die fungeert als leerwerkbedrijf. De werkplaats is gesitueerd in het hart van het bedrijf. Het is een leerwerkplek voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Een begeleider van deze afdeling heeft me onlangs een rondleiding gegeven. Vol passie vertelde zij over alle werkzaamheden die er gedaan worden. Alle mannen die binnen deze afdeling werken, zijn onmisbaar. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan het gehele proces van CIREX. Deze afdeling is opgezet als leerwerkbedrijf en er wordt gewerkt aan persoonlijke leerdoelen van de werknemers.

Werknemers die via De Twentse Zorgcentra bij Leerwerkbedrijf CIREX werken krijgen ondersteuning in het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. Hierbij is het belangrijke uitgangspunt om werknemers zo zelfstandig

mogelijk te laten werken in goede samenwerking met het bedrijf CIREX en passende werkzaamheden uit te laten voeren, aansluitend aan hun eigen mogelijkheden/ontwikkeling. Daar waar mogelijk kan een werknemer doorgroeien naar werkzaamheden in het bedrijf.

Een fantastisch voorbeeld dat men mij liet zien was het uitvoeren van een controle tot de juiste vorm en maatwerking van een gietstuk. In dit geval de spannpratze van Deutz. Hiervoor is een machine ontwikkeld met een controlemal. Met behulp van deze mal wordt het product gemeten. Op basis hiervan wordt de spannpratze goed- of afgekeurd. Door middel van een groen of rood lampje. De werknemer legt het product in een buis met klep, waarna de machine zelf detecteert of het goedkeur (valt automatisch in de groene bak) of afkeur (valt in de rode bak) is. Voor de werknemer van De Twentse Zorgcentra een heel prettig en gestructureerde opdracht, waarbij hij leert om met precisie en geduld te werken aan een taak. Voor CIREX een waterdichte controle op hun kwaliteit.
TERUG LEES VERDER

Werk dat bij je past geeft voldoening en mogelijkheden tot zelfontplooiing. Het geeft status en biedt mogelijkheden tot contacten met anderen. De werkzaamheden van het leerwerkbedrijf komen rechtstreeks uit het productieproces van de fabriek en op die manier zijn de werknemers van De Twentse Zorgcentra een onmisbare schakel in dit internationale bedrijf!

Een prachtig voorbeeld van inclusie. Het laat zien dat mensen met een arbeidsbeperking een betekenisvolle rol spelen voor hun eigen ontwikkeling, de sociale ontwikkeling van een bedrijf en de maatschappelijke waarde van iedereen!

Bel vrijblijvend voor een afspraak of voor meer informatie met deze locatie:
Leerwerkbedrijf CIREX
Bornsestraat 365, 7601 PB Almelo
Tel:088 430 6075
Mobiel: 06 5495 8009
Email: daccirex@detwentsezorgcentra.nl

Wilt u informatie over het werken of aanbieden
van een leer-werkplek, dan kunt u contact opnemen
met het CliëntServiceBureau van
De Twentse Zorgcentra:

clientservicebureau@detwentsezorgcentra.nl
088 430 4444
TERUG

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden