Ziek

Ze is niet helemaal lekker, ligt op de bank en vraagt of ik naast haar kom liggen. Ze ligt op mijn borst en plaatst mijn hand op haar hoofd. 
LEES VERDER

Over de schrijfster Janneke van Ommen

Even voorstellen

Naam: Janneke van Ommen
Geboren: 8 oktober 1970
Woonplaats: Oldenzaal op de Essen aan de prachtige grindkuil
Beroep: Begeleidster woongroep Bastenakenstraat in Hengelo
Kinderen: Drie lieve, eigenwijze, onafhankelijke kinderen
Hobby’s: Schrijven, lezen en met name mijn werk
Quote: ’Soms ben ik zo onafhankelijk dat ik vergeet naar mijzelf te luisteren’ 

Ik ben ontroerd door de veiligheid die zij blijkbaar ervaart binnen onze groep waar zij jaren terug is geplaatst en waar ze in het begin haar eigen plek met hand en tand heeft verdedigd.

Ik kijk naar haar en merk op dat ze zich niet af laat leiden door de bouwvakkers die luidruchtig bezig zijn om onze woning op te knappen tot een mooi onderkomen. Haar vriendin die aan de andere kant van de bank zit aait vriendelijk over haar voeten en ook dit ondergaat ze in alle rust.

Ik stel mij voor dat al de moeite die wij voor haar hebben gedaan om haar die zorg te kunnen bieden die zij zo nodig heeft niet door zou zijn gegaan, uit financiële overwegingen. En ik voel mij acuut slecht.

Haar voelsprieten reageren hier onmiddelijk op en ze kijkt mij vanonder haar deken schuin aan en vraagt of ik ook ziek word. “Nee joh”, antwoord ik stellig. Daar begin ik niet aan, dan moet jij voor mij gaan zorgen. Ze pikt de humor gelijk op… “Jij koekoek!!!!” Ze lacht hardop en ik geef haar als antwoord een dikke knuffel.
TERUG

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden