OP PAD MET SANDRA ABBINK

sandra1-2
Iedereen is druk, iedereen is gehaast.
Iedereen heeft evenveel tijd, maar neemt
iedereen ook evenveel tijd? Sta jij wel
vaak genoeg stil bij wat belangrijk is?

LEES VERDER

Sinds oktober heb ik een nieuwe collega, Louise Bijenhof. Zij reageerde op de vacature voor leerwerkplek die was gesteld voor een nieuwe trajectbegeleider (in opleiding). Vanaf het eerste moment liet Louise duidelijk merken wat ze belangrijk vindt en waarom ze voor het vak in de zorg heeft gekozen. Vol trots vertelde ze over de was- en aankleedfeestjes die ze samen met andere collega’s organiseert.

Ik had er nog nooit van gehoord, een was- en aankleedfeestje. En nieuwsgierig als ik ben, liet ik mij vertellen…

Een was- en aankleedfeestje bestaat binnen De Twentse Zorgcentra al sinds begin jaren 80! En ondanks alle veranderingen die er zijn in zorgland, blijkt maar weer dat het uiteindelijk allemaal gaat om dat ene wat belangrijk is… Contact!

Vele termen worden er voor gebruikt: ‘zingeving’, ‘de bedoeling’, ‘compassie’, ‘belevingsgericht werken’ enzovoort, enzovoort. Allemaal met dezelfde gemeenschappelijke deler van contact en relatie. Zorg is geen ‘product’, zorg is geen ‘arrangement’ en zorg is ook geen ‘programma’. Wanneer je de definitie van Zorg zoekt, vind je termen als ‘voorzien in behoefte’, ‘aandacht’ en ‘wat je doet voor iemand die hulp of aandacht nodig heeft’.

TERUG LEES VERDER

Voor meer informatie over de was- en aankleedfeestjes 
kun je bellen met Louise op 06 3195 1549 
of stuur een mail.
MAIL LOUISE

Vanuit dat verschil zijn ook de was- en aankleedfeestjes ontstaan. Het wassen en aankleden geeft regelmatig stress en onrust, terwijl het juist één van de belangrijkste contactmomenten met iemand kan zijn. Met een was- en aankleedfeestje leren medewerkers opnieuw om de zorg en aandacht te geven die dit moment verdient. Niet alleen voor de cliënt waarvoor het feestje georganiseerd wordt, maar ook juist voor de medewerker die zich weer bewust wordt van de mogelijkheden in dit moment.

De medewerker ziet weer wat werken zo mooi maakt en wordt dus eigenlijk weer bewust bekwaam.

Superblij dus met mijn nieuwe collega! Maar mocht u haar niet kunnen bereiken, is ze mogelijk weer eens ergens het feestbeest aan het uithangen…

 

sandra3-2

TERUG

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden