VOORWOORD

De kracht van ‘samen’

Afgelopen week was ik bij een bijeenkomst van de VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland) in Utrecht. Bij de aftrap van de landelijke campagne ‘Nederland onbeperkt’. 

Een campagne die mij op papier al aansprak; de campagneleiders zijn mensen met een beperking. Samen bundelen zij hun krachten om mensen met beperkingen een gezicht te geven en te laten zien wat ze wel kunnen in plaats van wat ze niet kunnen. Toen ik een aantal van de campagneleiders niet alleen op papier, maar ook in levende lijve zag, was ik helemaal om. Wat een enthousiasme!

Sprekers Femke Halsema (voorzitter VGN) en Frank Bluiminck (directeur VGN) dikten de bedoelingen van de campagne nog een beetje aan. Ze willen niet alleen mensen met een beperking ‘op de kaart zetten’, maar ook de hele gehandicaptensector. Medewerkers binnen deze sector, zo zeiden zij, zijn over het algemeen zo bescheiden; ze vinden het heel normaal wat ze doen. Terwijl zij juist vaak het verschil maken voor onze beperkte medemens door samen met hen dingen te ondernemen of door er gewoon te zijn. Zie hiervoor alleen al de artikelen in deze Dichtbij…

Wees eens wat trotser als (medewerker van de) gehandicaptensector, was de boodschap van voorzitter en directeur!

Ik zat te genieten. Want ik wist iets wat de andere aanwezigen niet wisten; namelijk dat De Twentse Zorgcentra – ondanks onze bescheidenheid – binnenkort wél haar trots laat zien. Op 24 oktober gaan we met zo’n 250 personen een geweldige inspiratiebijeenkomst, genaamd ‘TROTS’, meemaken. Ook wij bundelen dan onze krachten en maken er samen iets moois van.

Ik was trouwens niet de enige in Utrecht die iets van onze aanstaande bijeenkomst wist: Frank Bluiminck ook… want hij is van de partij! En uiteraard leest ú er in de volgende Dichtbij alles over…

Met vriendelijke groet,
HandtekeningJK_klein
Hoofdredacteur

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden