uuttwente_button

Zorgboerderij
De Rökker 15 jaar

LEES VERDER

leegvlak

iPad voor de Bosuil

LEES VERDER

leegvlak

Kermis de LosserHof

LEES VERDER

leegvlak

Braderie ’t Bouwhuis

LEES VERDER

leegvlak

De GOALympics in Goor

LEES VERDER

leegvlak

Heropening

LEES VERDER

Feestje op Zorgboerderij De Rökker 

Op 2 september hebben we het 15-jarig jubileum van Zorgboerderij De Rökker gevierd. De boer, de boerin en de begeleiders werden flink in het zonnetje gezet door de ‘hulpboeren’, hun familieleden en door de overige aanwezigen.

Bij de ontvangst was er koffie en thee met zelfgebakken cake, daarna was er muziek en speelde cliënt Ronald met zijn oom een aardig deuntje op de accordeon.

Opeens kwam medewerker Jörg verkleed als oud boertje tevoorschijn. Tezamen met de overige medewerkers en cliënten, voorzien van een feesthoedje, werd er vervolgens een mooi stukje opgevoerd over 15 jaar De Rökker. Iedereen zong uit volle borst mee! Als cadeau was er een loodzware, maar prachtige tegel met een foto van alle ‘hulpboeren’ en begeleiders.

Tenslotte waren er pannenkoeken voor iedereen. Het was een heerlijke middag met schitterend weer!

TERUG

iPads voor dagbestedingsgroep
De Bosuil

Op woensdag 29 juni werden de deelnemers van De Bosuil verrast door Kroon-Oil Foundation uit Almelo. Zij kwamen 2 iPads met stevige hoezen brengen voor onze groep. 

Deze hadden we aangevraagd bij de foundation omdat onze deelnemers hier graag mee willen leren werken. Tot onze grote vreugde werd het goedgekeurd door de firma Kroon-Oil.

De deelnemers en groepsleiding van De Bosuil hadden nog wat instructie nodig maar inmiddels hebben we het aardig onder de knie. De iPads worden gebruikt om ontwikkelingsgerichte spellen te spelen.

Maar ook om ter ontspanning filmpjes te kijken of iets anders. We merken dat het zo aanslaat dat we er dagelijks gebruik van maken.

We willen Kroon-Oil Foundation nog een keer heel hartelijk bedanken voor de iPads. We zijn er allemaal super blij mee!

TERUG

Kermis op de LosserHof

Al op zondagavond 11 september kwam de eerste attractie het parkeerterrein oprijden. Dinsdag kwam de rest met uitzondering van de autoscooterattractie, die pas op woensdagmorgen aankwam.

In een mum van tijd werden de attracties met veel mankracht opgebouwd en met hulp van medewerkers van boerderij De Wollewei en Groen werden alle andere benodigde materialen zoals tafels, stoelen etc. op de goede plek gezet.

Woensdag tegen 18.00 uur kwamen de eerste vrijwilligers van De Twentse Zorgcentra en van de

firma Heutink (stichting GOAL) om na het eten van een zakje friet gelijk aan de slag te gaan.
Al snel kwamen de eerste bezoekers en gelijk was het een drukte van jewelste die avond. Van autoscooter tot calypso, alles was in trek. De bewoners van de LosserHof genoten met volle teugen. Zelfs de weergoden waren ons gunstig gezind en lieten de bewoners nog meer stralen, wanneer deze hun rondjes draaiden in de draaimolen.

Anderen vonden meer vertier onder het genot van een hapje en drankje in de mooie feesttent waar een spetterend optreden plaatsvond van het Duo Eigenwijs.

Ook donderdagochtend brak al snel de zon door en kwamen tegen 10.30 uur de eerste kermisgangers al het kermisterrein op. Maar ook na de middag kwam men massaal naar de kermis om te genieten van al die mooie kermisattracties.

In de feesttent draaide DJ Jerry weer op volle toeren. Na afloop ging eenieder dan ook zeer voldaan weer naar huis.

TERUG

Braderie
’t Bouwhuis
groot succes

Een stralend zonnetje, veel vrolijke gezichten, kraampjes met mooie spullen, twee draaimolens en lekkere hapjes en drankjes.

Dat waren de ingrediënten van de braderie op ’t Bouwhuis op woensdag 7 september. Daarnaast waren uiteraard ook de brandweer en de politie weer van de partij om ritjes over het terrein te maken. De bewoners hebben volop genoten van alle festiviteiten. Hartelijk dank aan alle medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen die deze dag weer tot zo’n groot succes gemaakt hebben.

TERUG

Allemaal winnaars bij Yalp GOALympics

Zaterdag 27 augustus was de grote sportdag in Goor voor cliënten van De Twentse Zorgcentra. Om 10.00 uur werden de sporters en toeschouwers ontvangen op het complex van Yalp (leverancier van sport- en speeltoestellen) in Goor met koffie en wat lekkers.

De sporters werden in groepen ingedeeld en kregen allemaal een eigen T-shirt met opschrift, met verwijzing naar de Olympische Spelen in Rio. Na afloop mochten de deelnemers dit wedstrijdshirt ook behouden.

Onderdelen zoals de Sutu, de digitale voetbalmuur, en de Sona, de interactieve dansboog, waren favoriet. Er werd dapper gestreden wie de beste was op alle onderdelen, wat veelal met veel plezier en enthousiasme gepaard ging.

Ook de catering  was goed geregeld en de broodjes hamburger vonden gretig aftrek.

Na afloop ontvingen alle deelnemers een prachtige gouden medaille, want tenslotte is iedereen die heeft meegedaan een echte winnaar!

TERUG

Heropening Bij Uitstek 

Woensdag 6 juli was de feestelijke heropening van dagbestedingslocatie ‘Bij Uitstek’, onderdeel van De Twentse Zorgcentra. Tot voor kort heette deze locatie ‘de Opvang’.

Het afgelopen half jaar is het gebouw aan de Zuidelijke Hoofddijk 5a in de Kruidenwijk in Nijverdal compleet gerenoveerd. 24 cliënten met een verstandelijke beperking krijgen hier intensieve en belevingsgerichte zorg en begeleiding.

Na een gezellige ochtend voor de cliënten, met als afsluiter heerlijke pannenkoeken, was ‘s middags de officiële heropening. In de speeches werd aandacht besteed aan de rijke geschiedenis van deze locatie. Het is ooit opgestart door ouders van kinderen met een verstandelijke beperking. Maar in de loop der jaren doorgegroeid van een dagopvang, naar een logeeropvang en uiteindelijk tot een prachtige dagbestedingslocatie waar intensieve en belevingsgerichte zorg en begeleiding wordt geboden.

Na de speeches werd de nieuwe naam onthuld door cliënten en medewerkers. Door een net met heliumballonnen open te trekken werd de naam zichtbaar… ‘Bij Uitstek’.

De nieuwe naam is een synoniem van bijzonder, want bijzonder, dat zijn de cliënten van ‘Bij Uitstek’. Voor hun ouders, voor hun begeleiders en voor hun omgeving. Niet om wat ze niet kunnen, maar om wat ze juist wél kunnen.

Omdat het gebouw niet meer voldeed aan het type dagbesteding dat er werd geboden, is het compleet gerenoveerd. Dit gebeurde in nauw overleg met ouders, cliëntenraden en medewerkers van diverse afdelingen. Het gebouw heeft nu een speciale snoezelbadkamer, een keuken in elke groepsruimte, een massageruimte en meerdere rustkamers. Bij de inrichtingsplannen van de groepsruimtes is rekening gehouden met de nieuwe namen van die groepen namelijk, Roos, Kamille en Lavendel. De kleuraccenten uit deze drie namen komen terug in de inrichting van de groepsruimtes.

TERUG

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden