VOORWOORD

Dubbel gevoel


Ik schrijf dit voorwoord voor het zomernummer van Dichtbij met een dubbel gevoel. Mijn hart breekt als ik denk aan de collega’s die een niet te bevatten zware periode doormaken. Ik wens hen alle sterkte en kracht toe bij het verwerken en dragen van het verlies van hun dierbare. 

Tegelijkertijd (hoe bizar kan het gaan in het leven) bloeit mijn hart weer op als ik denk aan de prachtige, waardevolle dingen die binnen onze organisatie gebeuren. Persoonlijk hoogtepunt was het Feest! op 12 mei, waarin we vierden dat de eerste prentenboeken klaar zijn. De eerste twee in een reeks van 11 boeken waarin beleidsonderwerpen toegankelijk worden gemaakt voor onze bewoners en deelnemers. In deze editie uiteraard een verslag van deze heuglijke dag.

Verder ben ik blij verrast met de twee nieuwe rubrieken die in deze Dichtbij staan. In de eerste rubriek ‘Verhalen die raken’ kun je het verhaal lezen van Olav, een bewoner die in oktober 2015 trots liet weten niet meer te hoeven slapen met een Zweedse band. Zijn veilige plek is nu zijn bed ‘met krokodillen’. Een prachtig verhaal dat ook te vinden is op ons platform www.dtzcverhalen.nl. Het online podium waar een ‘verhaal dat raakt’ een plek krijgt en waar je met elkaar in goed gesprek kunt gaan.

De tweede nieuwe rubriek bevat verhalen van Janneke van Ommen, een medewerkster die hartverwarmende verhalen schrijft over de dingen die ze in haar dagelijkse leven te midden van cliënten meemaakt. Echt een aanwinst voor dit magazine.

HandtekeningJK_klein
Hoofdredacteur

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden