TV-programma 
Samen Sterk
LEES VERDER

TruckRun
2016
LEES VERDER

STERK
Special
LEES VERDER

Verkeerscontrole
bij de LosserHof
LEES VERDER

Sterker op eigen benen
LEES VERDER

TV-programma Samen Sterk


‘Dagbesteding is meer dan tijdverdrijf, het is een weg tot persoonlijke ontwikkeling’

In juni was in het tv-programma Samen Sterk op SBS 6 te zien hoe we hier als De Twentse Zorgcentra mee om gaan. Een veel voorkomende misvatting is dat mensen binnen de dagbesteding alleen maar leuke en creatieve dingen doen, terwijl ze gewoon hard willen en kunnen werken en daar hun voldoening uit halen. Presentatrice Angela van den Broek sprak onder andere met onze Sandra Abbink (zorgbemiddelaar) over wat er gedaan wordt tijdens dagbesteding. Ook gingen ze langs bij de Groenderij waar Huub van Helm zijn tijd met plezier doorbrengt en leert voor hovenier.

Samen Sterk
Samen Sterk is een televisieprogramma waarin getoond wordt hoe we als land, als zorgverlener en als cliënt samen sterk kunnen staan. Of het nou gaat om gezinsbegeleiding, langer thuis blijven wonen, een kunstmatige knie, acupunctuur of zelfs een operatieve ingreep: door samen naar oplossingen en antwoorden te zoeken, kunnen we er samen voor zorgen dat we de toekomst sterker tegemoet treden. Niemand hoeft dit alleen te doen en voor iedereen is er een oplossing mogelijk. In Samen Sterk komen al deze oplossingen voor vaak actuele vragen en situaties aan bod.

TERUG

TruckRun 2016

Zaterdag 4 juni 2016 was de 25e TruckRun van de Tukker Truckers en De Twentse Zorgcentra. Vanaf de Grolsch Veste trok een stoet van maar liefst 550 vrachtwagens door het Twentse landschap. Daarmee was het de langste TruckRun van Europa ooit!

Het was een geweldige happening! En omdat het de vijfentwintigste keer was, werd het plein voor het stadion omgedoopt tot feestterrein. Er klonk gezellige muziek, er waren hapjes en drankjes en natuurlijk konden bezoekers leuke (trucker)spulletjes kopen.

Rond half een vertrok de eerste colonne van 50 vrachtwagens. Langs de route hadden vele toeschouwers een plekje veroverd van waar ze een glimp konden opvangen van de vrachtwagens.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is deze editie van de TruckRun weer een geweldig feest geworden!

Cliënten konden een ritje maken over het terrein, inclusief stoere motorhelm of genieten van het geronk van de motoren.
TERUG

STERK special

Hoe gaat het met STERK? Waar komen we vandaag, hoe staan we er nu voor en wat brengt de toekomst ons? Antwoord op deze vragen en ervaringen van zowel cliënten, verwanten en medewerkers vind je in de STERK Special. Deze speciale editie verscheen eind mei.

Bekijk hier de STERK Special

TERUG

app

Verkeerscontrole de LosserHof

Twee jaar geleden voerde een aantal bewoners van de LosserHof al actie tegen te hard rijden op hun terrein. Samen met de politie, gewapend met lasergun, deelden ze ‘boetes’, maar vooral waarschuwingen uit. Om het harde rijden tegen te gaan, kwamen er drempels aan het begin van het terrein. Maar, volgens de bewoners heeft dit niet afdoende gewerkt. Vandaar dat er begin april weer actie werd gevoerd.

Opnieuw in actie
Bewoners Rika en Patrick zijn de initiatiefnemers van deze herhaal-actie. Samen met medebewoners José en Piet en de werkgroep Veilig Verkeer LosserHof (VVL), hielden ze automobilisten op het terrein aan. Die kregen een rode kaart als er te hard (boven de 15 km p/u) werd gereden en een groene kaart bij goed gedrag. Helaas werden er nog veel rode kaarten uitgedeeld.

Veilig terrein
Ook nu was de politie erbij betrokken. Wijkagent Bennie Peters assisteerde graag bij deze actie in deze bijzondere wijk in Losser. En ook de medewerkers uit de werkgroep – een gedragskundige, persoonlijk begeleiders, een coach en de coördinator veiligheid huisvesting – juichen het initiatief toe. Nu maar hopen dat de actie oplevert wat de bewoners hopen: een veilig terrein waar het goed wonen, werken en recreëren is.

Daarom bij deze nogmaals het verzoek: houd je aan de maximum snelheid van 15 km/h op onze terreinen. Dit i.v.m. de veiligheid van onze bewoners.
TERUG

Consortium ‘Sterker op eigen benen’

Sinds eind maart is De Twentse Zorgcentra lid van het consortium ‘Sterker op eigen benen’. Dit netwerk heeft net als De Twentse Zorgcentra als doel mensen met verstandelijke beperkingen te helpen sterker op eigen benen te staan en zo de regie over hun eigen leven te behouden, te herstellen en/of te verbeteren. Dichtbij in de leefsituatie als het kan en specialistisch waar het moet. 

Consortium ‘Sterker op eigen benen’ bevordert de gezondheid en gezondheidszorg voor mensen met verstandelijke beperkingen door integratie van onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Binnen het consortium werken 9 zorgorganisaties samen met de sectie geneeskunde voor mensen met verstandelijke beperkingen van het Radboudumc. De betrokken zorgorganisaties zijn naast

De Twentse Zorgcentra: Dichterbij, Pluryn, Siza, ORO, Driestroom, Koraal Groep, ‘s HeerenLoo zorggroep en Philadelphia.

Kijk voor meer informatie op
www.sterkeropeigenbenen.nl
TERUG

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden