Wie zitten er ook alweer in het MT? En waar staan ze eigenlijk voor? Dat zijn de vragen die we in deze rubriek willen beantwoorden. Iedere editie wordt één van de MT-leden gevolgd door een bewoner of deelnemer.

HET GEZICHT VAN HET MT

Bas van de Moosdijk

LEES VERDER

Een stralende glimlach. Die kreeg ik van Melissa toen ik haar vroeg om mee te gaan naar Bas van de Moosdijk. En ja, Melissa weet prima dat er dingen gaan veranderen. Ze werkt immers bij de linnendienst. En die gaat dicht! Maar waarom eigenlijk? Die vraag hebben we voorgelegd aan Bas, onder het motto: doe de moeilijkste vraag maar eerst, dan hebben we die gehad.

De keuze om de linnendienst te sluiten heeft te maken met verschillende dingen:

• De linnenkamer kan niet alles wat de organisatie wil

• Een andere partij kan goedkoper werken

Dat het jammer is voor de medewerkers en deelnemers die bij de linnenkamer hebben gewerkt, snapt Bas ook wel. Daarom wordt er geprobeerd om voor zoveel mogelijk betrokkenen een passende oplossing te vinden. Voor Melissa lijkt dat te lukken! Met veel enthousiasme vertelt ze dat ze nu stage loopt in de winkel. Daar mag ze de vakken vullen. Gelukkig is het in de winkel ook gezellig, net als in de linnenkamer.

TERUG LEES VERDER

Maar hoe gaat het nu verder met het wasgoed? Dat legt Ronald Roolvink ons uit. Hij begeleidt de transities die nu plaatsvinden. Ronald vertelt dat iedere groep heeft kunnen kiezen. Zelf wassen of uitbesteden. Ook een tussenvorm is mogelijk, bijvoorbeeld wel zelf de kleding wassen, maar niet het platgoed. Als je de was laat wassen door Cleanlease, kun je gebruik maken van de instructiekaarten. Daarop staat aangegeven welke was in welke zak moet. Dat vindt Melissa wel interessant: ze kan niet lezen, maar door de plaatjes kan ze toch zien hoe de was gesorteerd moet worden. En hoe lang duurt het eigenlijk voordat de was weer terugkomt? Maximaal drie werkdagen.

TERUG LEES VERDER

Heb je vragen over de app van Huuskes?

app_klein

Neem dan contact op
met Katja Hammink

Tel.: 088 430 4119
MAIL KATJA

Wil je meepraten over de transities die nu plaatsvinden?

app_vanessa

Wil je graag meepraten over de transities die nu plaatsvinden? Meld je dan aan voor de klankbordgroep. Ronald Roolvink kan je hier meer over vertellen.

Tel.: 088 430 4117
MAIL RONALD

Behalve zelf wássen, kunnen groepen ook kiezen om zelf te koken. Ook hier zijn tussenvormen denkbaar, bijvoorbeeld wel zelf koken in het weekend, maar niet doordeweeks. In alle gevallen is het mogelijk om gebruik te maken van de app van Huuskes. Hiermee kun je namelijk zowel maaltijden bestellen als je groep niet zelf kookt, alsook boodschappen als je wel zelf kookt. Wat nog niet iedereen weet, is dat je met de app ook grotere porties kunt bestellen. Klik dan op de optie multiportie. Weet je niet waar die zit? Neem dan contact op met Katja Hammink; zij kan je alles uitleggen over de app van Huuskes.

Het lijkt dat de maaltijden duurder zijn geworden. Dat is omdat groepen vroeger alleen betaalden voor de etenswaren zelf, maar nu ook voor de materiaalkosten, loonkosten, vervoerskosten, enz. Daar staat echter tegenover dat de budgetten voor voeding hierop afgestemd zijn.

Behalve de vragen die we gesteld hebben, mochten we ook meekijken bij filmopnames. Bas en Ronald hadden beiden een tekst die ze in moesten spreken voor de camera. Dat was spannend, zeg! Als de één moest spreken, mocht de ander het papier met de tekst vasthouden. De tekst had grote letters, zodat het beter te zien was. Verder moesten ze goed luisteren naar de aanwijzingen van de cameraman: niet in de lens kijken, langzamer praten, een stapje opzij doen, na iedere zin een korte pauze houden, enz. Waar de film voor is? Die wordt gebruikt om alle medewerkers te informeren over de veranderingen bij het Facilitair Bedrijf. Het resultaat kun je via deze Dichtbij bekijken.

Toen alles goed op beeld stond, waren de afspraken voor dit artikel alweer voorbij. En het traditionele broodje? Dat hebben we bij het interview al opgegeten; bereid in eigen keuken.
TERUG

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden