“Iedereen heeft het recht er mooi uit te zien, vindt kledingconsulente Regien Nordkamp.
Winkelen met cliënten of voor cliënten is haar lust en leven.”

Regien Nordkamp pakt een centimeter en een doos spelden uit haar tas. De centimeter haalt ze even later behendig achter Magda’s Beeuwkes’ rug langs en dan om haar buik heen. In een schrijfblokje noteert ze de maat.

Magda’s schoonzus heeft vier nieuwe shirts voor Magda gekocht, maar de mouwen en de onderkant zijn te lang en te ruim. Regien zal er ‘met spoed’ voor zorgen dat de kleding past. “Fijn dat Regien dit voor mij doet”, zegt Magda. Ze ziet er graag leuk uit.

Regien is kledingconsulente bij De Twentse Zorgcentra en Magda is één van haar ‘klanten’. Als Regien klaar is, neemt ze de kleding mee in een plastic tas en gaat ze op weg naar het naaiatelier van De LosserHof, waar de kleding wordt versteld.

In dit naaiatelier begon Regien haar loopbaan bij De Twentse Zorgcentra, op zeventienjarige leeftijd.

TERUG LEES VERDER

“Ik heb daar enorm veel geleerd, alle kneepjes van het vak. Dan hingen er twintig broeken met een kapotte rits – er was in die tijd minder geld voor kleding, kleding was duurder en alles moest dus vaker versteld. Dan was het de uitdaging dat zo snel mogelijk te doen, vijftien op één dag. Dat gaf je dan een kick.”

Later werd ze kledingverkoopster, eerst in een boetiek bij één van de woongroepen (Pollermarke), daarna in de grote voormalige verpleegstersflat op het terrein van de De LosserHof.

Kledingparty’s
In december is de winkel gesloten. Het gebouw moest worden gesloopt. Sindsdien werkt Regien als kledingconsulente; ze gaat met cliënten winkelen of winkelt voor cliënten. Ze combineert dat werk met werk in de supermarkt van De LosserHof – heel fijn, want zo houdt ze contact met cliënten. “Dan maken we een praatje, en voordat je het weet gaat het over de winkel en kleding.”

TERUG LEES VERDER

“Ook voor cliënten die hun uiterlijk minder belangrijk vinden, is het fijn als de pasvorm van hun broek goed is, dat hun kleding comfortabel zit.”

“Twee keer per jaar organiseer ik een modeshow. Waar maar behoefte aan is, dat doe ik. Dat vind ik belangrijk.”

Ze vindt het jammer dat de winkel er niet meer is. “De winkel was mijn kindje, mijn lust en mijn leven. Daar praat iedereen nu nog geweldig over. Naar de winkel gaan, was een uitje voor cliënten. Ze kregen een kopje koffie, een koekje erbij, aandacht. Ze konden in alle rust kleding passen. De paskamer was extra groot. Midden in de winkel passen, kon ook. En bij moeilijk gedrag hoefde niemand zich te schamen.”

Nu heeft ze een ‘reizend’ bestaan als consulente. Ze is op bezoek geweest bij de woongroepen op De LosserHof om uitleg te geven. “Ik ben overal geweest; wat kan ik voor jullie betekenen? Ik kan met jullie mee naar de winkel, ik kan voor jullie winkelen. Ik kan kledingparty’s geven. Twee keer per jaar organiseer ik een modeshow. Waar maar behoefte aan is, dat doe ik. Dat vind ik belangrijk.”

Glunderende gezichten
Regien geniet van de glunderende gezichten van tevreden klanten. “Ik vind het belangrijk dat ze er mooi bij lopen, daar heeft iedereen recht op.

Ik vind het heerlijk om wat met ze te tutten – een mooi sjaaltje om of een mooie ketting, en dan een knuffel. Ook voor cliënten die hun uiterlijk minder belangrijk vinden, is het fijn als de pasvorm van hun broek goed is, dat hun kleding comfortabel zit.”

‘Op bestelling’ gaat ze op pad. Zo slaagde ze er onlangs tot grote tevredenheid van een cliënt in een leuk, goed zittend huispak van ‘een maatje meer’ te vinden. En wist ze voor 375 euro drie lange broeken, tien hemdjes, drie korte broeken, zes T-shirts, tien paar sokken, een zomerjas en zes T-shirts met lange mouwen te kopen. In de kleuren donkergroen, -rood en -blauw. “In één dag winkelen ben ik geslaagd en ik had nog 35 euro over. De cliënt werd bij het doorpassen vrolijker en vrolijker. Alles was goed. Ze pakte me beet: ‘Wat fijn, goed gedaan.’ Ik kon wel huilen van blijdschap.”

Wie Regien wil inschakelen,
kan bellen naar 088 430 4165 of
06 4125 4873.

TERUG
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden