Uut

Twente:

Een

terugblik

op

diverse

evenementen

Roels
Beestenboel
LEES VERDER

Art Brut
Biënnale
LEES VERDER

Kermis
LosserHof
LEES VERDER

Allemaal winnaars
bij YalpGoalympics
LEES VERDER

Ronkende
motoren
LEES VERDER

Roels Beestenboel

Eind augustus was Roels Beestenboel bij de ColckHof in Almelo. Onder een stralend zonnetje kwamen al snel de bewoners naar buiten om van de meegebrachte dieren te genieten.

Het was een echte beestenboel met onder andere ganzen, kippen, konijnen, geiten en bokjes.

Roel heeft zelf die middag nog op een ouderwetse manier de angorageit geschoren wat hem menig zweetdruppeltje kostte bij het warme zonnetje.

Er werd heerlijk geknuffeld met al die lieve dieren. Het was een ontzettende leuke middag voor onze bewoners, maar ook voor de kinderen uit de buurt. Echt voor herhaling vatbaar.
TERUG

Art Brut Biënnale

Dit jaar werd voor de tweede keer de Art Brut Biënnale in Hengelo georganiseerd. Van 11 tot en met 20 september werd er bij Hazemeijer Hengelo (voormalig Creatieve Fabriek) kunst in haar meest directe vorm getoond. 

Puur en onbevangen, gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking of psychische problematiek. Vanuit verschillende ateliers van De Twentse Zorgcentra kregen kunstenaars de kans hun werk te exposeren.

Meer weten over de Art Brut Biënnale van 2015? Neem dan eens een kijkje op www.artbrutbiennale.nl.
TERUG

Kermis LosserHof

Elk jaar in september wordt er op de LosserHof twee dagen volop gedraaid, gebotst, touwtje getrokken en vooral heel veel lol gemaakt, want dan is er kermis! Helaas werkte dit jaar het weer niet echt mee; soms kwam de regen met bakken uit de lucht. Maar gelukkig waren er ook zonnige periodes. Het plezier was er in elk geval niet minder om!

Dankzij vele vrijwilligers van De Twentse Zorgcentra en via Stichting GOAL konden veel cliënten deelnemen. Ze hielpen onder andere bij het in- en uitstappen van de attracties.
TERUG

Allemaal winnaars bij YalpGoalympics

Op 5 september was er een wel heel bijzondere Olympische spelen in Goor. Cliënten van onder andere De Twentse Zorgcentra waren door Stichting GOAL en Yalp (leverancier van sport- en speeltoetstellen) uitgenodigd voor deze sport- en speldag voor mensen met een verstandelijke beperking.

Met het ontsteken van een heus Olympisch vuur werd de dag geopend. De deelnemers werden allemaal begeleid door medewerkers van Yalp. Internationaal voetbalscheidsrechter Eric Braamhaar zorgde er samen met cliënt Ben voor dat iedereen zich netjes aan de spelregels hield.

Het ging er fanatiek aan toe, want er werd gestreden om medailles! Na een heerlijke lunch werd iedereen door Rintintin, onze eigen drumband van de LosserHof, weer opgezweept voor het finalespel op de stormbaan.

Na het Wilhelmus werd de winnaar bekend gemaakt en wat bleek… iedereen had gewonnen! Vol trots namen de sporters hun gouden medailles in ontvangst van de directie van Yalp.
TERUG

Ronkende motoren

Van de zomer waren op de LosserHof en op ’t Bouwhuis motorspektakels. Vrijwilligers uit heel Twente komen dan met hun voertuigen naar De Twentse Zorgcentra om zo de bewoners en deelnemers een mooie avond te bezorgen. Dit jaar was er zelfs een Porsche bij!

Cliënten konden een ritje maken over het terrein, inclusief stoere motorhelm of genieten van het geronk van de motoren.
TERUG

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden