COLUMN SANDRA ABBINK

Een tijdje geleden ontving ik een mailtje van de ouders van Ruth…

LEES VERDER

Sandra Abbink is zorgbemiddelaar voor de regio Almelo bij De Twentse Zorgcentra. Ze is samen met twee andere collega’s verantwoordelijk voor de intake, begeleiding en matching van nieuwe klanten voor de woon- en dagbestedingslocaties van De Twentse Zorgcentra. Elke week maakt Sandra bijzondere ontmoetingen mee, waarover zij vertelt in haar columns.

Een tijdje geleden ontving ik een mailtje van de ouders van Ruth. Ruth woont bij De Twentse Zorgcentra in Almelo en gaat 5 dagen per week naar dagbesteding. Ruth wil echter graag andere dagbesteding.

De locatie waar zij nu naar toe gaat, past niet meer bij haar. De omgeving is niet waar zij zich het meest prettig voelt en de werkzaamheden lijken teveel op haar hobby, waardoor ze zich in haar vrije tijd verveelt omdat haar hobby, haar hobby niet meer is.

Ruth weet niet zo goed wat ze eigenlijk leuk vindt. Is vanaf school gestart op de plek waar ze op dat moment naar toe gaat. Samen met Ruth, haar ouders en haar persoonlijk begeleider nemen we haar wensen door. We maken de afspraak dat ik wat dingen voor haar ga uitzoeken en mogelijkheden op een rijtje zet.

TERUG LEES VERDER

Een paar weken later hebben we weer een afspraak. Er is een aantal locaties waar Ruth kan komen stage lopen om te kijken wat ze nu echt leuk vindt en welke omgeving bij haar past. Ruth geeft aan dat een stage op Kinderdagcentrum de Iemenkorf haar het meeste aanspreekt en wil daar graag eerst stage lopen. Ze gaat daar 1 dag in de week naar toe en mag helpen als assistent om hapjes klaar te maken, bedden te verschonen en op te maken en soms zelfs te helpen op een groep met kindjes. Na deze stage-periode geeft Ruth aan dat ze er toch wat andere verwachtingen van had. Ze kiest een stage bij stadsboerderij Beeklust en begint daar met 1 dag in de week. Al heel vlot is haar helder dat ze dit heel leuk vindt en komt er een uitbreiding met een tweede dag.

Na een tijdje geeft Ruth aan dat haar vaste plek, waar ze dus nog 3 dagen per week naar toe gaat, echt niet leuk meer is en ze bespreekt dit zelf met haar begeleiders op de dagbesteding en op de groep. Uiteindelijk mag Ruth 5 dagen per week naar de boerderij en wordt dit een vaste dagbestedingsplek. Ruth blijft daarnaast wel op zoek naar een goede tweede plek, want dat ze afwisseling wil, dat weet ze zeker!

Fijn om te merken dat Ruth hierin samen met haar ouders, de begeleiders van wonen als ook dagbesteding de zoektocht aangaat en daardoor een werkplek vindt die bij haar past.

TERUG OVER SANDRA ABBINK

Even voorstellen

Ik ben Sandra Abbink. Sinds 2003 werk ik bij De Twentse Zorgcentra, eerst als groepsbegeleider en later als teamleider wonen en daarna nog als teamleider ambulant. Sinds 2013 ben ik werkzaam als trajectbegeleider/zorgbemiddelaar bij De Twentse Zorgcentra.

Samen met mijn collega’s Erik Olde Rikkert en Desiree van der Woning ben ik verantwoordelijk voor de intake, begeleiding en matching van nieuwe klanten voor de woon- en dagbestedingslocaties van De Twentse Zorgcentra. Ook doorplaatsingen worden door ons begeleid. Door samen met de potentiële klant en de andere betrokkenen de zorg- en ondersteuningsvraag te verduidelijken, kan het zorgaanbod zo goed mogelijk afgestemd worden op de vraag van individuele klanten en hun verwanten. Daarnaast zorgen we voor de bekendheid van het complete zorgaanbod van De Twentse Zorgcentra in de regio,

door het individueel en groepsgericht geven van voorlichting en verstrekken van informatie. Dankzij deze fantastisch leuke baan, leer ik veel mensen kennen. Elke week maak ik bijzondere ontmoetingen mee, waarin ik hoop dat wij als organisatie iets kunnen en mogen toevoegen aan het verbeteren of veranderen van iemands huidige situatie. Er worden vragen gesteld over vervoer, dagbesteding, logeren, wonen en vele andere zaken. Natuurlijk heb ik niet overal antwoord op, maar gelukkig zijn er binnen De Twentse Zorgcentra zoveel collega’s waar ik terecht kan met vragen. Ook daarin ontmoet ik elke week weer nieuwe mensen en verbaas ik mij telkens weer over de hoeveelheid kennis, kunde en vooral enthousiasme!

In deze columns mag ik enkele van deze ervaringen met jullie delen. Ik hoop dat ze met net zoveel plezier gelezen worden, dan dat ik ze mag meemaken en schrijven.
TERUG

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden